Za Cetinu godišnje smije crpiti 45.000 m3

Autor: Marija Brnić , 15. travanj 2019. u 22:00
Dražen Robić je nekadašnji suvlasnik šećerane Viro/ Damir Špehar/PIXSELL

Jednom od najvećih koncesionara na izvorsku vodu odobrena veća količina.

Tvrtki Naturalis Dražena Robića, nekadašnjeg suvlasnika virovitičke šećerane Viro, Vlada je jučer odobrila povećanje godišnje maksimalne količine prirodne izvorske vode koju crpi s lokacije Civljane i plasira na tržište pod brendom Cetina. 

Naturalisova 30-godišnja koncesija u Civljanima vrijedi inače do 2039. godine, a dosadašnja raspoloživa količina s 30 tisuća kubnih metara povećava se za 15 tisuća m3.

Za promjenu odluke o koncesiji Robićev Naturalis platit će u idućih 60 dana razliku jednokratne koncesijske naknade u iznosu od 226 tisuća kuna, koje će u jednakim udjelima biti prihod državnog i lokalnog proračuna, a povećat će se i uplata godišnje naknade za koncesiju.

Prema objavljenim podacima, u proteklih osam godina Naturalis je prosječno godišnje uplaćivao 478 tisuća kuna naknade, a s povećanjem dozvoljene količine vode i ona će porasti za dodatnih 450 tisuća kuna.

Naturalis je, inače, jedan od najvećih koncesionara koji izvorsku vodu iz Hrvatske stavljaju na tržište, uz Jamnicu, Podravku i Atlantic. Tvrtka prema posljednjim dostupnim informacijama ostvaruje godišnje prihode od oko 40 milijuna kuna, a zapošljava 40 radnika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close