Za Božić i Novu godinu Hrvatskoj prijeti prometni kolaps

Autor: Poslovni.hr , 21. prosinac 2016. u 12:07
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Ako se s Vladom dogovore sindikati državnih službi, to će se odnositi i na javne službe. Onda ostaje još otvoreno pitanje duga iz 2016. godine i usklađivanje plaća s realnim sektorom.

Nakon sto im je u petak Vlada iznijela ponudu o kojoj nisu htjeli puno govoriti, ali kako neslužbeno doznaje Dnevnik.hr, Vlada je sindikatima ponudila povećanje plaća za dva posto od 1. siječnja, te još po dva posto od 1. kolovoza i isto toliko od 1. prosinca 2017. godine, sindikati državnih službi su u srijedu došli po svojih šest posto i božićnicu.

Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije poručio je prije sastanka da se nadaju da će to po što su došli i dobiti i postići danas dogovor s Vladom. Ukoliko ga ne bude, u sindikatu policije ne isključuju mogućnost bijelog štrajka. Štrajk bi mnogim građanima itekako mogao otežati odlazak na godišnji odmor u inozemstvo ili tradicionalno skijanje na koje ide više od 200 tisuća Hrvata. 

"Dolaze Božić i Nova godina i mogli bi imati kolone od Bajakova do Spielfelda", kazao je Jagić. 

Predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Boris Pleša također nije isključio mogućnost štrajka, ali je kazao kako je to ipak zadnja opcija. Izjavio je "kako moraju dobiti 6-postotno povećanje na ovaj ili onaj način".

Komentirajte prvi

New Report

Close