Za bolnice u Varaždinskoj županiji 320 milijuna kuna

Varaždinske Toplice/Marko Jurinec/PIXSELL Varaždinske Toplice/Marko Jurinec/PIXSELL

U sljedeće dvije godine ulaže se novac iz EU, ministarstava, Fonda za energetsku učinkovitost i privatnog partnera.

Varaždinski župan Predrag Štromar najavio je jučerda će u bolnice u županiji u sljedeće dvije godine biti uloženo 320 milijuna kuna.

U Opću bolnicu Varaždin, pod koju pripada i bolnica u Novom Marofu, te u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama, bit će uloženo 220 milijuna kuna iz Europske unije i ministarstava zdravstva i regionalnog razvoja, 83,5 milijuna kuna privatnog partnera i Fonda za energetsku učinkovitost i 15 milijuna kuna županijskih decentraliziranih sredstava. Projekti se odnose na energetsku učinkovitost, izgradnju dnevne bolnice i objedinjenog hitnog bolničkog prijema, uređenje Odjela za hemodijalizu i nabavu magnetske rezonance u Varaždinu, izgradnju Odjela za palijativu u Novom Marofu te Spinalnog centra u Varaždinskim Toplicama.

 "Za temeljito uređenje sedam paviljona, fasade i stolarija Fond za energetsku učinkovitost daje 40 posto, a 60 posto privatni partner. Vrijednost projekta je 83,5 milijuna kuna. Ovih 60 posto vraćat će se u sljedećih 14 godina iz uštede na energentima", kazao je Štromar. Najavio je i dva projekta koji će se financirati sredstvima iz EU, a  koji će zamijeniti ranije planiranu dogradnju varaždinske kirurgije javno-privatnim partnerstvom. Riječ je o dnevnoj bolnici, jednodnevnoj kirurgiji te o objedinjenom hitnom bolničkom prijemu. Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić istaknuo je da je cilj podizanje kvalitete usluge pacijentima na najveću moguću razinu. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve