Za bolnice u Varaždinskoj županiji 320 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 20. ožujak 2017. u 21:59
Varaždinske Toplice/Marko Jurinec/PIXSELL

U sljedeće dvije godine ulaže se novac iz EU, ministarstava, Fonda za energetsku učinkovitost i privatnog partnera.

Varaždinski župan Predrag Štromar najavio je jučerda će u bolnice u županiji u sljedeće dvije godine biti uloženo 320 milijuna kuna.

U Opću bolnicu Varaždin, pod koju pripada i bolnica u Novom Marofu, te u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama, bit će uloženo 220 milijuna kuna iz Europske unije i ministarstava zdravstva i regionalnog razvoja, 83,5 milijuna kuna privatnog partnera i Fonda za energetsku učinkovitost i 15 milijuna kuna županijskih decentraliziranih sredstava. Projekti se odnose na energetsku učinkovitost, izgradnju dnevne bolnice i objedinjenog hitnog bolničkog prijema, uređenje Odjela za hemodijalizu i nabavu magnetske rezonance u Varaždinu, izgradnju Odjela za palijativu u Novom Marofu te Spinalnog centra u Varaždinskim Toplicama.

 "Za temeljito uređenje sedam paviljona, fasade i stolarija Fond za energetsku učinkovitost daje 40 posto, a 60 posto privatni partner. Vrijednost projekta je 83,5 milijuna kuna. Ovih 60 posto vraćat će se u sljedećih 14 godina iz uštede na energentima", kazao je Štromar. Najavio je i dva projekta koji će se financirati sredstvima iz EU, a  koji će zamijeniti ranije planiranu dogradnju varaždinske kirurgije javno-privatnim partnerstvom. Riječ je o dnevnoj bolnici, jednodnevnoj kirurgiji te o objedinjenom hitnom bolničkom prijemu. Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić istaknuo je da je cilj podizanje kvalitete usluge pacijentima na najveću moguću razinu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close