Za 375.000 kn provizije TRCZ će prodavati 150 policijskih auta

Autor: Marija Brnić , 21. listopad 2015. u 09:50
Prodaja rashodovanih vozila obavljat će se licitacijama/ G. Jakuš/PIXSELL

MUP će se starih automobila riješiti preko velikog trgovca iz Sesveta.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) angažiralo je i ove godine za prodaju svojih rashodovanih vozila TRCZ iz Sesveta, jednog od najvećih trgovaca rabljenim automobilima u Hrvatskoj.

Prodavat će se minimalno 150 automobila različitih modela, starosti i iskorištenosti, koje će TRCZ preuzimati i nuditi sukcesivno godinu dana za proviziju od 375 tisuća kuna. Prodaja će obavljati licitacijama, koje će TRCZ oglašavati barem u jednim dnevnim novinama, a preuzeta vozila TRCZ će smjestiti na najmanje dvije lokacije, u Zagrebu i Zadru, ili nekom od ostalih sjedišta južnih županija.  

TRCZ je uslugu prodaje MUP-ovih automobila dogovorio putem javnoga natječaja na kojemu je bio jedini ponuđač, a njihova suradnja inače traje već godinama. Osim TRCZ-a, ni ranije za taj posao nije bilo ponuda drugih kandidata. Razlika je jedino u vrijednosti posla, koja varira od 250 do 600 tisuća kuna. Zanimljivo je i da je lani MUP tražio posrednika u prodaji auta za dvije godine i uz procjenu vrijednosti usluge od 640 tisuća kuna plus PDV. No, natječaj je bio poništen jer nije zaprimljena niti jedna ponuda. 

Komentirajte prvi

New Report

Close