Za 3 mil. kn traže strojeve za vreće za pijesak

Autor: Marija Brnić , 27. srpanj 2015. u 21:59
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak/Patrik Macek/PIXSELL

Ministarstvo gospodarstva objavilo natječaj koji je otvoren do 8. rujna.

Ministarstvo gospodarstva nabavlja 30 strojeva za punjenje vreća pijeskom za potrebe gradnje nasipa za zaštitu od poplava.

Natječaj za ove strojeve vrijedne tri milijuna kuna bez PDV-a otvoren je do 8. rujna. Ova nabava je izvanredna, nije predviđena godišnjim planom Ravnateljstva za robne zalihe Ministarstva gospodarstva. No, u odgovoru koji smo dobili iz Robnih zaliha pozivaju se na posljednju sjednicu Vlade, koja je odobrila kupnju, zbog sve većeg broja i intenziteta poplava u RH.  Osim tih strojeva, odobrena je i kupnja lož-ulja za grijanje za stanovnike poplavljenih područja, kao i kombinezona i respiratora, koje su Robne zalihe lani za obranu od poplave u Županjskoj Posavini posudile od Slovenije uz obvezu vraćanja.

Robne zalihe za ovu su godinu predvidjele nabavu u vrijednosti 88,5 milijuna kuna. No, uz odobrenje Vlade za nabavu osigurana su i sredstva iz proračunskih ušteda, a dijelom će se troškovi pokriti i iz povećanih prihoda Robnih zaliha. To znači, poručuju iz Ministarstva gospodarstva, da niti jedan projekt neće doći u pitanje, da će se plan nabava u cijelosti ispuniti. Za pomoć na poplavljenim područjima Robne zalihe nabavljale su lani, među ostalim, kontejnere za smještaj stanovnika od Jedinstva, no, zanimljivo i 300 tisuća polipropilenskih vreća za pijesak. Njih su za 330.000 kuna isporučile Narodne novine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close