Za 19 malih poljoprivrednika više od milijun kuna

Autor: Miroslav Kuskunović , 18. srpanj 2016. u 21:59
Potporama se financira 100% projekta/D. Š./PIXSELL

Svakome poljoprivredniku odobrava se fiksna potpora od 15.000 eura.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnome razvoju nastavlja isplate za projekte unutar operacije 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava".

Tako je prošli tjedan isplaćena prva rata za odobrene projekte za 19 korisnika potpore, u ukupnom iznosu 1.081.243,25 kuna. Potpora predviđena prvim natječajem za operaciju 6.3.1. iznosi ukupno 16.860.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, što omogućava financiranje svih projekata malih poljoprivrednika, koji su ispunili kriterije pravilnika i natječaja.  Svakome poljoprivredniku odobrava se fiksna potpora 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, odnosno financira se 100% ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Ovu potporu mali poljoprivrednici mogu iskoristiti za kupnju domaćih životinja, bilja, sjemena i sadnoga materijala, kupnju zemljišta, mehanizacije i opreme te kupnju, građenje ili opremanje objekata u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje ili prerade.  U okviru ove operacije mogu se podizati novi nasadi, poboljšati kvaliteta poljoprivrednoga zemljišta te izgraditi objekti za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda. Sve potpore za projekte malih poljoprivrednika, koje je odobrila Agencija za plaćanja, mogu biti isplaćene u 2 rate – 50% potpore korisnici mogu zatražiti odmah nakon odluke o dodjeli sredstava, a preostalih 50% nakon provedenih aktivnosti iz poslovnoga plana.

Komentirajte prvi

New Report

Close