Westgate za analizu prepisanu od Tatjane Josipović dao milijune

Autor: Poslovni.hr , 04. veljača 2017. u 08:20
Foto: HINA/POOL/Damir Sencar/PIXSELL

Osim što je riječ o fiktivnoj usluzi koja nikada nije obavljena, zanimljivo je i što je spomenuta “analiza” u cijelosti prepisana iz dokumenta dostupnih na internetu.

Analize GUP-a Zagrebačke županije, nabave cipela i namještaja, usluge utovara i istovara robe te premještanja humusa, kopanje kanalizacijskih kanala… samo su neke od nikada provedenih usluga koje su poslužile za plasiranje fiktivnih računa različitim tvrtkama kako bi potom, kako se sumnja, Svetislav Josimović, Juraj Puškar i ostali osumnjičenici izvukli i međusobno podijelili oko 57 milijuna kuna, piše Večernji list.

A da je bila riječ o vrlo pomno smišljenim i sofisticiranim prijevarama svjedoči i primjer iz studenog 2011. kada je Soleo media, društvo Jurja Puškara, koje se bavilo pružanjem usluga solarija, Trgovačkom centru Zagreb isporučilo više fiktivnih računa u iznosu od 5,7 milijuna kuna za uslugu pod nazivom “Analiza GUP-a Zagrebačke županije, izmjene pravne regulative vezane uz GUP, utjecaj na kretanje vrijednosti zemljišta, utjecaj na tekuće probleme vezeno za parcelaciju i pravne posljedice izmjene pojedinih odredbi”.

Osim što je riječ o fiktivnoj usluzi koja nikada nije obavljena, zanimljivo je i što je spomenuta “analiza” u cijelosti prepisana iz dokumenta dostupnih na internetu, a jedan od tih dokumenata je i rad profesorice dr. sc. Tatjane Josipović, inače supruge bivšeg predsjednika Ive Josipovića. Njezin rad s Pravnog fakulteta pod naslovom “Uloga zemljišnih knjiga u pravnom prometu nekretnina” završio je u “analizi” na 40-ak stranica koje su doslovno prepisane iz rada Tatjane Josipović. 

Osim rada Tatjane Josipović, kompilirali su i prepisali i jedan od radova Anke Mrak Taritaš te dva rada umirovljenog profesora s prometnog fakulteta Ivana Dadića.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close