Westgate igra prljavo protiv Ikee u Rugvici?

Autor: Majda Žujo , 11. listopad 2012. u 15:18
U Ikei se nadaju da će radove početi ove godine/PXL

Austrijski vlasnici Westgatea godinama pokušavaju Ikeu iz Rugvice premjestiti u Zaprešić, kaže izvor portala Dalje.com. U tvrtkama koje upravljaju Westgateom pak odbacuju uplitanja u gradnju te slanje anonimnih mailova medijima.

Iza sabotaže gradnje Ikeine robne kuće u Rugvici navodno stoji konkurencija, odnosno zagrebački trgovački centar Westgate. Objavio je to portal Dalje.com, a kako pišu, tu im je informaciju dala osoba bliska vrhu hrvatske Ikee.

Prošloga je tjedna, naime, medijima poslan mail (za koji se sumnja da je potekao iz Westgatea), u kojem se tvrdi da se poništava lokacijska dozvola za gradnju novog čvoriša u Rugvici te da se zbog toga ne može graditi Ikea jer nema pristupa do parcele. Sud je, međutim, samo naložio da se ponovi uvid u lokacijsku dozvolu, a Hrvatske autoceste, koje su suinvestitor gradnje čvorišta, dobile su sve pravomoćne dozvole za gradnju. "Nevjerojatno je da austrijski vlasnici Westgatea godinama pokušavaju postići da se Ikea ne sagradi u Rugvici već da se premjesti pored njihova centra u Zaprešiću. Jedan od suvlasnika Ernst Kirchmayer u pregovorima s Ikeom o kupnji trgovačkog centra u Austriji čak je nudio 20 posto višu cijenu uz uvjet da se preselimo u Zaprešić. To je, naravno, odbijeno jer ćemo graditi u Rugvici", tvrdi izvor portala, dodajući kako Westgateu očito ne ide kako su planirali, pa lobiraju da odustanu od Rugvice. U tvrtkama koje upravljaju Westgateom i okolnim zemljištem odbacili su mogućnost uplitanja u gradnju Ikee te slanje anonimnih mailova medijima.

"Nemamo apsolutno ništa s pričom o Ikei. Radimo svoj posao i nemamo nikakve kontakte s Ikeom. Nismo čak ni konkurencija jer oni grade robnu kuću s namještajem na drugom kraju grada, a mi smo trgovački centar", poručio je za Dalje.com Stjepan Iveljić, direktor Trgovačkog centra Zagreb koji upravlja Westgateom."Znamo da postoji određeni interes da se kroz medije pokuša sabotirati naše otvorenje centra u Rugvici. Radi li to Westgate ili ne, ne možemo tvrditi, ne bismo spekulirali", poručio nam je glasnogovornik Ikee u Hrvatskoj Igor Štefanac dodajući kako su odlučni Ikeu otvoriti u Rugvici, a tsada su u završnoj fazi rješavanja administracije. "Prošli smo točku s koje nema povratka, a sada sve ovisi o administraciji na državnoj i lokalnoj razini. Nadamo se da ćemo u mjesec i pol dana dobiti sve dozvole i ove godine početi s gradnjom te da će centar biti dovršen krajem 2013.", zaključuje.

Komentirajte prvi

New Report

Close