Wellness hotel na Rujnici bit će nova točka na karti zdravstvenog turizma

Autor: Poslovni.hr , 30. siječanj 2018. u 09:55
Foto: Thinkstock

Jedna varijanta predviđa hotel od 250 ležajeva sezonskog karaktera, dok drugi projekt predviđa zdravstveni i wellness hotel s približno 200 kreveta koji bi radio cjelogodišnje.

Lošinjska plovidba – holding d.d. krajem prošle godine u Zagrebu, na međunarodnom sajmu investicijskih projekata Rexpo predstavila je dva velika projekta – hotel na Rujnici te marinu i brodogradilište Lošinj. Prema riječima Đanina Sučića, predsjednika Uprave Lošinjska plovidba – holding d.d. u ovom su trenutku za projekt hotela na predjelu Rujnica razrađene dvije varijante, piše Novi list.

– Jedna varijanta predviđa hotel od 250 ležajeva sezonskog karaktera, dok drugi projekt predviđa zdravstveni i wellness hotel s približno 200 kreveta koji bi radio cjelogodišnje. Iako je prva varijanta jednostavnija i bliža trenutnoj ponudi – ali i potražnji – na turističkom tržištu u Hrvatskoj, pokušavamo ipak pokrenuti cjelogodišnje poslovanje – pojašnjava Sučić, dodajući da su idejne projekte hotela prezentirali u javnosti i trenutno pregovaraju s potencijalnim partnerima iz zdravstvenog sektora kako bi mogli ostvariti ovaj projekt.

– Namjera nam je raznolikom ponudom zdravstvenih i wellness usluga ojačati poziciju Lošinja kao destinacije zdravstvenog turizma uz ostale subjekte koji na tome rade.

Time bi Lošinj definitivno postao jedna od najjačih točaka Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera. Dodatno bi cjelogodišinje poslovanje hotela omogućilo više prometa putnika u lošinjskoj zračnoj luci. Hotel na predjelu Rujnica je zasigurno jedan od važnih točaka razvoja Lošinja kao destinacije zdravstvenog i wellness turizma. Želimo što jasnije pokazati da je Lošinj doista »otok vitalnosti« – kaže Sučić. Objašnjava da je ideja da u novom hotelu gostima omoguće, uz vrhunsku uslugu smještaja i odmora, razne zdravstvene i wellness usluge, od specijalističkih pregleda do usluga terapijskog karaktera, a koje bi se pružale u suradnji s vrhunskim pružateljima zdravstvenih usluga.

Komentirajte prvi

New Report

Close