Vukšić: laž je da sam ostao dužan HRT-u

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. listopad 2013. u 15:43
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

To je “notorna laž”, rekao je Vukšić novinarima, tumačeći kako je tempirana uoči Odbora za medije koji će danas tematski raspravljati o stanju na HRT-u.

Saborski zastupnik laburista i predsjednik Odbora za medije Branko Vukšić notornom je laži nazvao pisanje jednog tjednika da je HRT-u ostao dužan sto tisuća njemačkih maraka, a danas želi rušiti njezinog glavnog ravnatelja Gorana Radmana.

To je "notorna laž", rekao je Vukšić novinarima, tumačeći kako je tempirana uoči Odbora za medije koji će danas tematski raspravljati o stanju na HRT-u.

"To su politički komesari koji su dobili zadatak pred Odbor otupiti oštricu predsjednika Odbora, međutim neće uspjeti, dali su mi samo dodatni motiv", rekao je Vukšić navodeći da nema ambicija biti ravnatelj HRT-a kako piše tjednik Aktual.

Najavio je kako će, po prvi put, tužiti jedan medij.

Nisam za tužbe protiv medija, ali kad netko napiše da ste dužni sto tisuća nečega što ja nemam, onda trebam javnosti dokazati da tome nije tako", objasnio je Vukšić. Tvrdi kako mu se "svih ovih mjeseci" prijetilo da neće dobro završiti ako ne prestane čačkati po HRT-u.

Bilo mi je rečeno da se pazim i da prestanem rovariti po HRT-u jer svatko tko je to radio je loše završio, odgovorio je Vukšić upitan za prirodu tih prijetnji.

Priznaje da je često posuđivao novac, ali da je sve svoje dugove vratio.

Nisam dužan niti kune, niti sam sudjelovao u dugu koji je nastao u poduzeću kojem sam bio suvlasnik, rekao je Vukšić novinarima i podijelio fotokopiju izjave iz 1997. s potpisom Dubravka Merlića u kojoj, uz ostalo, piše da Vukšić nema nikakvih materijalnih niti moralnih obveza za dugovanje tvrtke "Dual MV" Hrvatskoj radio-televiziji, odnosno bilo kojem drugom vjerovniku.

"Isti ljudi koji su dopustili da ovo poduzeće napravi dug, a koji je napravio Merlić a ne ja, kasnije su dopustili da isto poduzeće pod drugim imenom posluje s HRT-om, a da ne vrati dug", tvrdi Vukšič i proziva državu da je svojim zakonima omogućila lopovluk.

Komentirajte prvi

New Report

Close