Vukovar i Vinkovci među 20 top-destinacija Hrvatske

Vinkovci, Foto: Goran Ferbezar / Pixsell Vinkovci, Foto: Goran Ferbezar / Pixsell

Ta dva grada, u počesto turistički nepravedno zapostavljenom kontinetalnom dijelu naše zemlje, našla su se tako uz bok mjestima na obali Jadrana i UNESCO-ovih odredišta.

Dva bisera krajnjeg slavonskog istoka, Vukovar i Vinkovci, zauzela su mjesto među 20 top arheoloških destinacija Hrvatske, piše Glas Slavonije. Ta dva grada, u počesto turistički nepravedno zapostavljenom kontinetalnom dijelu naše zemlje, našla su se tako uz bok mjestima na obali Jadrana i UNESCO-ovih odredišta.

Među “20 top” u priobalju su Pula, NP Brijuni, Kvarner - Rijeka i Krk, Lošinj i Cres, Zadar, Nin, Solin i Vid, na kontinentu Krapina, Zagreb - Ščitarjevo (Velika Gorica), Varaždinske Toplice, Sisak, Vinkovci i Vukovar, a među UNESCO-ovim odredištima Poreč, Šibenik, Trogir, Split, Hvar i Dubrovnik. Sastavnice su to, naime, atraktivnog sadržaja što ga donosi - prva publikacija nastala suradnjom sektora turizma i arheologije, nazvana upravo tako, “20 top arheoloških destinacija Hrvatske”.

Svojevrsni je to vodič kroz bogatstvo arheološkog nasljeđa što ga Hrvatska ima, i može i treba, promovirati i domaćem i stranom turistu jer i procjene kazuju da u svijetu 50 posto turista putuje - motivirano kulturom.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!