‘Vukelićev odlazak iz HDZ-a je potez njegove savjesti’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. veljača 2013. u 15:58
Damir Jelić. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Jelić također piše da HDZ svoje djelovanje temelji na demokršćanstvu, zajedništvu i demokraciji te da je njegov osoban odnos tijekom unutarstranačkih izbora prema Vukeliću “bio korektan i s kulturnom komunikacijom”.

Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik karlovačkog ogranka te stranke Damir Jelić priopćio je danas kako je izlazak dugogodišnjega stranačkog dužnosnika Branka Vukelića iz HDZ-a "potez njegove savjesti". "Svaka osoba pristupa političkoj opciji na temelju usporedbe usađenih načela i obiteljskog odgoja s načelima i vizijom političke stranke te svaki član stranke može u bilo koje vrijeme odlučiti ne boriti se za stajališta koja zastupa, ne složiti se s programom i vizijom stranke i sukladno navedenom istupiti", piše u priopćenju Damira Jelića.

Jelić također piše da HDZ svoje djelovanje temelji na demokršćanstvu, zajedništvu i demokraciji te da je njegov osoban odnos tijekom unutarstranačkih izbora prema Vukeliću "bio korektan i s kulturnom komunikacijom". "Koristim ovu priliku i pozivam sve članove HDZ-a i simpatizere da se suzdrže od bilo kakvih komentara na čin istupanja iz stranke Branka Vukelića zbog njegova zdravstvenog stanja. Bez obzira na čin istupanja, gospodinu Vukeliću želim puno sreće u daljnjem radu, a primarno dobro zdravlje i brz oporavak", piše u Jelićevu priopćenju.

Branko Vukelić priopćio je danas da je nakon više od 22 godine provedene u HDZ-u izišao iz stranke jer čelnici HDZ-a tu stranku vode "u potpuno krivom smjeru, guši se demokracija, vodstvo se ponaša autoritativno, stranka se bavi sama sobom". Također je ustvrdio da su odnosi u stranci "prepuni straha, prijetnja i ucjena, zabrane govora, smjenjivanja nepodobnih". "Takve odnose doživio sam i osobno u svom Karlovcu, kao i brojni članovi koji su mi se obraćali i obraćaju, jer to su metode kojima se služi i potpredsjednik HDZ-a Jelić i njegovi pomagači", priopćioo je jutros Vukelić. Vukelić je bio politički tajnik HDZ-a te ministar gospodarstva i obrane u HDZ-ovoj vladi u doba Ive Sanadera. U Hrvatskome saboru ostaje kao nezavisni zastupnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close