Vukelić otišao iz HDZ-a

Autor: Poslovni.hr , 28. veljača 2013. u 11:50
(Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Istupa iz stranke jer smatra da vodstvo stranku vodi u krivom smjeru te da su odnosi u stranci puni straha

Bivši politički tajnik HDZ-a i ministar gospodarstva te obrane u HDZ-ovoj vladi u vrijeme Ive Sanadera Branko Vukelić napustio je HDZ, a u Hrvatskome saboru ostaje kao nezavisni zastupnik, priopćio je sam Vukelić jutros medijima.

Medijima je dostavio dopis koji je s datumom 26. veljače 2013. uputio Središnjici HDZ-a i predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku.

U dopisu piše da nakon više od 22 godine u HDZ-u istupa iz stranke jer smatra da vodstvo stranku vodi u potpuno krivom smjeru te da su odnosi u stranci puni straha, prijetnji, ucjena, zabrana govora i smjenjivanja nepodobnih.

Takve odnose, kaže, doživio je i osobno u Karlovcu kao i drugi članovi jer su to metode kojima se služi i potpredsjednik HDZ-a i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić "i njegovi pomagači".

"Na žalost, nakon provedenih izbora na Saboru stranke u svibnju prošle godine, došlo je do gušenja demokracije, vodstvo se počelo ponašati autoritativno", došlo je do raspuštanja pojedinih organizacija bez pravog razloga, kaže Vukelić.

"Smatram da se danas interes stranke odvojio od interesa države i građana", ističe Vukelić.

Danas se vodstvo stranke bavi vraćanjem duha HDZ-a iz 90-tih, dok se građani bore kako preživjeti u ovom dobu krize i promašene politike vladajućih, tako da vladajući nemaju pravu, ozbiljnu i vjerodostojnu alternativu odnosno opoziciju, ističe Vukelić u svome dopisu HDZ-u o istupanju iz stranke.

(Hina) 

Komentirajte prvi

New Report

Close