Vrgorački HSP AS izišao iz vladajuće koalicije s HDZ-om i izazvao krizu vlasti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. rujan 2014. u 13:38
Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Nakon 21 godine vladavine HDZ-a u Vrgorcu je došlo do političke krize koja će se se, po svemu sudeći, razriješiti na prijevremenim izborima jer je iz vladajuće koalicije izašao HSP AS.

Nakon 21 godine vladavine HDZ-a u Vrgorcu je došlo do političke krize koja će se se, po svemu sudeći, razriješiti na prijevremenim izborima jer je iz vladajuće koalicije izašao HSP AS.

Predsjednik Gradskog vijeća grada Vrgorca Nikša Roso nije uspio održati sjednicu gradskog vijeća iz dva pokušaja u zadnjih deset dana, jer nije imao kvorum u gradskoj vijećnici. Od petnaest vijećnika koliko ih čini gradsko vijeće, Roso je na prozivci imao samo šest vijećnika HDZ i jednog iz HSS-a.

Politička kriza u Vrgorcu kulminirala je ovih dana kada je HSP AS odlučio raskinuti koaliciju s HDZ-om i povući svog vijećnika iz vladajuće koalicije: HDZ-HSS-HSP AS. Kako je vijećnik HSP AS Slobodan Granić bio osma ruka u izglasavanju odluka, vladajući su ostali bez većine u vijeću i sa samo sedam vijećnika od 15 više ne mogu niti osigurati kvorum.

"Izvršni odbor HSP AS Vrgorac u subotu navečer je donio odluku o raskidu koalicije s HDZ-om. O razlozima odluke, koja je izglasana jednoglasno, od strane svih deset članova odbora, uskoro ćemo izvijestiti javnost na konferenciji za novinare", izjavio je za Hinu Slobodon Granić, predsjednik HSP AS Vrgorac i vijećnik u Gradskom vijeću.

Kad je kriza unutar vladajuće koalicije kulminirala nedolaskom vijećnika Granića na desetu sjednicu, oporbeni političari iz SDP-a i Nezavisne liste mladih su ostali u predvorju gradske zgrade i drugi puta za redom srušili kvorum predsjedniku Rosi.

Vrgorcu sada slijedi postupak raspuštanja Gradskog vijeća, nakon čega će Ministarstvo uprave raspisati nove izbore za gradsku vlast, najvjerojatnije krajem jeseni ili početkom zime.

Komentirajte prvi

New Report

Close