Vrgorac pokreće Poduzetnički centar

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. studeni 2016. u 15:06
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Poduzetnički centar oblik je organizirane stručne i savjetodavne pomoći poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima (OPG) na području Grada Vrgorca.

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju uplatila je u utorak u proračun Grada Vrgorca 1.802,023,83 kune, a riječ je o povratnim sredstvima IPARD programa koji će, uz ostalo, biti iskorišteni i za pokretanje Poduzetničkog centra.

Grad Vrgorac bio je aplicirao za sustav kanalizacije i oborinskih voda u gospodarskoj zoni Ravča. Taj je projekt krenuo, pa stao. Nova vrgoračka vlast ponovno je započela projekt te izmijenila dokumentaciju, ishodila dozvole, tehnički pregled i uporabnu dozvolu i dovršila ga gradskim novcem. Na osnovu riješenog projekta, Agencija je uplatila Gradu sredstva koja nisu namjenska, pa Grad Vrgorac može s tim novcem raspolagati po svojim potrebama.

Vrgorački gradonačelnik Ante Pranić i njegov zamjenik Mile Herceg izvijestili su da će od uplaćenih sredstava Vrgorac platiti dio dugova koje je gradonačelnik Pranić naslijedio od svog prethodnika Rudolfa Grljušića, a dio sredstava će se utrošiti u pokretanje Poduzetničkog centra.

Poduzetnički centar oblik je organizirane stručne i savjetodavne pomoći poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima (OPG) na području Grada Vrgorca.

"Osnovni zadatak je promoviranje poduzetništva, davanje informacija o poticajnim mjerama, pomaganje u pripremi poslovnih planova, organiziranje seminara i drugih oblika dopunskog obrazovanja poduzetnika, obrtnika i surađivanje s lokalnom samoupravom u provedbi različitih poticajnih programa iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj", rekao je Pranić te dodao da će Centar osiguravati svu potrebnu pomoć u razvojnim planovima Gradu Vrgorcu i svim trgovačkim društvima i ustanovama u vlasništvu Grada Vrgorca.

"Uz to, Poduzetnički centar Vrgorac trebao bi upravljati Gospodarskom zonom Ravča", istaknuo je Pranić zadovoljan dobivenim sredstvima koja su mu popunila praznu blagajnu.

Dogradonačelnik Herceg najavio je da uskoro kreću u realizaciju Poduzetničkog centra u Vrgorcu za što je već pripremljena dokumentacija.

"Trenutno radimo na rješavanju poslovnog prostora za Centar, otvara se nekoliko radnih mjesta za mlade stručnjake i Centar započinje s radom 1. siječnja 2017.", dodao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close