Vrdoljak: Volio bih da raspolažemo Inom

Autor: Poslovni.hr/HRT , 10. studeni 2013. u 10:58
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Vrdoljak želi vjerovati da je najava MOL-a istinska namjera a ne demonstracija sile u pregovorima.

U sinoćnjem HTV-ovom Dnevniku3 ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak komentirao je najavu MOL-a da izlazi iz Ine. Rekao je kako želi vjerovati da je ta najava istinska namjera Mađara, a ne demonstracija sile u pregovorima, prenosi HRT.

"Ova objava uopće ne utječe na pregovore, mi u pregovorima ne možemo usporiti, naprotiv, jučer smo zaključili da ćemo ubrzati zbog namjere da Ina radi prema hrvatskim zakonima i da se dogovorimo o strateškim ciljevima s MOL-om ili s nekim drugim, ili sami sa sobom, ono što ćemo morati svakako definirati u sljedećem periodu", rekao je Vrdoljak. Ako i kada dođe službena obavijest o prodaji, onda će se unutar Vlade tražiti rješenje, rekao je.

"Znate kakva je financijska situacija u zemlji, nije dobro, puno bih više volio da je danas situacija takva da možemo vratiti Inu u ruke, ali dobro, nije ni to kraj svijeta. Ono što je meni fokus, da Ina zadrži lidersku poziciju u regiji u energetskom biznisu, da ispunjava svoje poslovne ciljeve, svoje obveze prema svojim zaposlenicima i da ispunjava sve nacionalne energetske interese. A to možemo napraviti s nacionalnim vlasništvom, ali i sa strateškim partnerom", poručio je Vrdoljak.

Ministar gospodarstva spomenuo je mogućnost da strateško partner, kojeg Vlada mora pronaći jer nema 20 milijardi za kupnju Molova udjela u Ini, bude samo "bridge" (most) za neke buduće korake s ciljem raspolaganja Inom.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Niste shvatili kuhinju.
Radi se o dogovoru MOLa i Hrvatske Vlade o zajedničkoj prodaji trećima.
Hrvatska Vlada namjerava prodati 19 % INE .
I kada bi oni to objavili svi bi ih napali jer prodaju INU da bi lovu pojeli kao i 2003. godine kada su INU prodali MOLu (25%).
Pa su se dogovorili da će prodati ukupno 68 % INE .

I kojeg političkog komesara bi postavio da vodi i pljačka inu.

Pročitajte u Nedeljniku kako razmišlja srpski ministar ekonomihe, a onda to usporedite sa razmišljanjima Grčića, Linića ili ovog jazavca.

Kako nebi volio…….upravljali bi INOM kao što upravljaju Kaštelanskim Staklenicima. U 20 godina vlasništva spržili su pola miljuna m2 na samom moru, nikad 1.kune zaradili nisu i sad opet gubitak 8 milja kuna…svaki dan 10 tisuća€ gubitka i nikom ništa. Uskok nema vremena pitati upravu za zdravlje.

Jadna ti majka ovakvih likova blizu love i ekonomije. Sve što su političari prodali il kupili završilo je tragično za državu…a lova je otišla na sto strana..

New Report

Close