Vrdoljak: Uspjeh je atipičan za Hrvatsku

Autor: Agencija VLM , 02. svibanj 2013. u 19:50
Ivan Vrdoljak (Photo: Robert Anic/PIXSELL)

Ministar Ivan Vrdoljak danas je obišao varaždinsku tvrtku Solvis i posjetio posrnuli Varteks.

Imaju dobru zaposlenost i dobre narudžbe, čak i šire proizvodnju i moram priznati da to, nažalost, izgleda atipično za Hrvatsku – rekao je danas ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak nakon što je obišao varaždinsku tvrtku Solvis.

Vrdoljak je u sklopu boravka u Varaždinu posjetio i posrnulu tekstilnu kompaniju Varteks. Potvrdio je da se vode intenzivni pregovori oko osiguravanja kredita koji je Varteksu nužan da pokrene proizvodnju.

– Država je spremna pomoći i dati garanciju Zagrebačkoj banci – kazao je Vrdoljak dodavši da bi država kao garanciju za kredit od pet milijuna eura najvjerojatnije uzela neku od Varteksovih nekretnina. Kazao je kako će zato Ministarstvo organizirati, najkasnije u utorak, sastanak predstavnika Varteksa, Ministarstva financija i Zagrebačke banke.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Vidim da bi Lukica htio biti ministar, budući da ima ideju za proizvodnju proizvoda s velikom dodanom vrijednosti, a proizvodnju (iliti sklapanje) panela ima u malom prstu (za razliku od proizvodnje (iliti sklapanja) pretvarača). Ako već kažeš da ministar trkelja gluposti, nisi morao i ti. Isto tako, svaku domaću kompaniju koja pokušava nešto raditi, gdje mora većinu proizvoda također i izvoziti ne treba odmah blatiti i pljuvati bez obzira što ne posjeduje tvoju genijalnost i istančan poduzetnički duh.

Hrvatsko gospodarstvo je kao da je Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak .

Vrdoljakove izjave su pateticne. Seljacic crvenih obraza u odnosu na Vrdoljaka zvuci kao J.Welch. Vrdoljak nije vidio slozeniji i pametniji biz od sklapanja raklopnih elektro-ormara po narudzbi-cime se bavio dok nije postao ministar. Ministar je neuk.

Koje gluposti trkelja obvaj jadnik Vrdoljak. Solvis na 80Mkn ima troškove materijala 70Mkn. Ovakva proizvodnja je isplativa ako se rade velike serije. Rade asemlažu, spajaju staklo, režu aluminij i to na stroju sklapaju. Proizvodne proizvod s malo dodatne vrijednosti i znanja na kraju proizvodnog procesa. Nema razvoja, nit velikog skrivenog znanja…. Da barem rade pretvarač il rasvjetu koju su sami projektirali , ali panele…utanko oni jedu tu…

New Report

Close