Vrdoljak: U utorak nastavljamo pregovore s Mostom

Autor: Poslovni.hr, Poslovni.hr/Hina , 13. studeni 2015. u 13:23
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Novinare je zanimalo i hoće li eventualni dogovor s Mostom oslabiti poziciju HNS-a u budućoj vladi.

Potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u petak da je, po njegovim saznanjima, novi sastanak koalicije Hrvatska raste i članova Mosta dogovoren za utorak, a idućeg tjedna trebalo bi se znati i je li sastanak Milanović-Prgomet oslabio šanse lijeve koalicije za sastavljanje Vlade. 

Za sedam do deset dana vjerojatno će biti poznato je li sastanak Zorana Milanovića i Drage Prgometa smanjio naše šanse, odgovorio je Vrdoljak na novinarski upit o posljedicama nedavnog tajnog sastanka Milanovića i Prgometa.

Unatoč tome, lijeva koalicija prikupit će dovoljno potpisa za sastavljanje nove Vlade, poručio je Vrdoljak nakon predstavljanja klastera za personaliziranu medicinu u Ministarstvu gospodarstva.

Novinare je zanimalo i hoće li eventualni dogovor s Mostom oslabiti poziciju HNS-a u budućoj vladi.

"Zadnjih 17 godina, otkako sam u HNS-u, priča se o slabljenju naših pozicija. Onda izađemo na bilo koje od izbora i pokažemo da dobivamo župane, gradonačelnike, saborske zastupnike u onom broju u kojem to nitko nije očekivao. Tako je bilo do sada, tako će biti i sljedeći put. Sve smo jači i bolji. Ne zbog konkurencije na političkom tržištu, nego zbog naših kvaliteta", rekao je Vrdoljak.

Komentirajte prvi

New Report

Close