Vrdoljak s hrvatskim članovima NO-a i Uprave Ine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. listopad 2014. u 15:33
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak sastao se danas s predstavnicima Nadzornog odbora i Uprave Ine, uoči sutrašnje sjednice Inina Nadzornog odbora, potvrđeno je iz Ministarstva gospodarstva.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak sastao se danas s predstavnicima Nadzornog odbora i Uprave Ine, uoči sutrašnje sjednice Inina Nadzornog odbora, potvrđeno je iz Ministarstva gospodarstva.

"Potpuno je logično da se predstavnici države, kao drugog najvećeg vlasnika strateške energetske tvrtke u Hrvatskoj, pred važne odluke nalaze s predstavnicima Uprave i Nadzornog odbora", izjavio je glasnogovornik Ministarstva gospodarstva Tomislav Cerovec.

Na sastanku se "razgovaralo o svim važnim pitanjima za Inu te njezin razvoj kao strateški važne, regionalne, vertikalno integrirane i razvijene kompanije", kaže Cerovec.

Iz Ine se neslužbeno doznaje da će Nadzorni odbor sutra, na sjednici koja bi trebala početi u kasnijim prijepodnevnim satima, među ostalim raspravljati o budućnosti Inina rafinerijskog poslovanja, no da odluku o tome donosi Uprava.

Prema nekim najavama, Uprava bi ponovno o rafinerijskom poslovanju mogla raspravljati najranije na sjednici koja bi se trebala održati 7. listopada.

Naime, Uprava Ine na prošlotjednoj sjednici nije donijela odluku o rafinerijskom poslovanju, odnosno o sudbini Rafinerije nafte Sisak, jer su hrvatski članovi Uprave napustili sjednicu i time srušili kvorum kada su procijenili da bi mogli biti preglasani u odluci da se nastave ulaganja u riječku rafineriju, dok bi se sisačka pretvorila u distribucijsko-logistički centar.

Najave mogućeg gašenja proizvodnje u sisačkoj rafineriji i time pitanje sudbine oko 800 zaposlenika rafinerije, izazvale su buru u javnosti. Tako se i za vrijeme održavanja prošlotjedne sjednice Uprave, u srijedu, 24. rujna, ispred upravne zgrade Ine u Zagrebu okupilo nekoliko stotina radnika koji su prosvjedovali zbog mogućeg gašenja sisačke rafinerije, a radnici rafinerije prosvjedovat će i danas u Sisku.

Komentirajte prvi

New Report

Close