Vrdoljak: Pozajmicom od HEP-a spriječit ćemo blokadu Borova

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. studeni 2014. u 13:50
. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Pozajmicom koju će HEP dati “Borovu”, spriječit će, kažu, blokadu te tvrtke te osigurati njen opstanak i sačuvati 700 radnih mjesta.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u subotu u Osijeku da će se pozajmicom od 10,5 milijuna kuna, koju će Hrvatska elektroprivreda (HEP) dati "Borovu", spriječiti blokada te tvrtke te osigurati njen opstanak i sačuvati 700 radnih mjesta.

Na konferenciji za novinare HNS-a u Osijeku, Vrdoljak je na pitanje novinara zna li nešto o najavljenoj blokadi "Borova" dd, koja bi trebala uslijediti idući tjedan, kazao kako je prije par dana dobio takvu informaciju te da kao ministar neće dopustiti da ta tvrtka bude blokirana u dane obilježavanja žrtve Vukovara, ali i zato što "blokada može ugroziti 700 radnih mjesta na području koje ima ogromnu nezaposlenost".

Tvrtka "Borovo" prolazi kroz restrukturiranje, koje joj daje šansu za dugoročni opstanak i razvoj. Dogovorili smo smo da HEP odobri pozajmicu "Borovu" od 10,5 milijuna kuna i spriječi blokadu, pojasnio je ministar Vrdoljak.

Dodao je kako je Vlada o tome upoznata na sjednici u četvrtak te kako će ovo biti učinjeno ne samo da bi se spriječila blokada, već i da bi se do kraja provelo restrukturiranje i spasilo 700 radnih mjesta.

Na pitanje kako komentira da je broj radnika koji rade, a ne primaju plaću porastao s 25 na 35 tisuća, Vrdoljak je rekao da je na početku mandata ove Vlade takvih radnika bilo 205 tisuća, nakon čega je to smanjeno na 25 tisuća, a po novim podatcima je taj broj narastao na 35 tisuća ljudi.

Svjesni smo da je to veliki i loš broj i to moramo smanjiti pojačanim inspekcijama rada, a drugi način je rasteretiti poslodavce, koji mogu pričekati s plaćanjem PDV-a ako imaju problema s naplatom, a moraju isplatiti plaće, dodao je Vrdoljak.

Komentari (17)
Pogledajte sve

stigli novi Buljubašići, Mravci u HEP, a Vrdoljak zamjenio Polančeca, ide on njegovim stopama, taj je nešto muljao u “interesu” Borova

@hasnfefer

bravo, svaka ti je na mjestu.

ovo je suludo, sta smo se pretvorili u sj. koreu? sta je tom vrdoljaku?

Ova Vlada i i njihovo djelovanje mi se stvarno gadi.

Koliko nemaju nikakvu politiku i strategiju vidi se na ovom primjeru.

Sada će HEP, državna firma, davati nekakav kredit Borovu.

Samo ću podsjetiti da taj isti HEP je glasao protiv predstečajne nagodbe Diokija i uništio 700, a vjerojatno više radnih mjesta.

HEP zajedno u talu s Bandićem i Zagrebačkim Hooldingom.

Ja bi na mjestu direktora HEP-a jako pazio što potpisujem da ne završe kao direktori u HAC-u ili u gradu Zagrebu.
Koliko ja znam HEP se ne bavi bankarstvom.

Podsjetiti ću da je HEP do ekstra dobiti došao zbog visokih cijena električne struje, koje nije snizio.

Ako se sjećate cijenu el. struje su povećali zbog suše i nedostatka oborina prije dvije godine.

A o investicijama o kojima su pričali ni A.

Sramota nesposobnih uhljeba ove vlasti.

Već vidim Vrdoljaka za par godina na sudu: nisam točno razumio šta potpisujem

Posve si u pravu.
To je način na koji su SDP+HNS Kukuriku vladari uništili Hrvarsko gospodarstvo i rastjerali domaće i strane investitore :

Uvođenjem poreza najvećih na svijetu , čak 572 razna i uzimajući lovu uspješnim tvrtkama a dajući neuspješnim.

Moj vam je savjet:
ako imate dvoje djece , jedno bogato a drugo siromašno uvijek pomažite ono bogato djete.
Jer to bogato stvara nove vrijednosti i vuče cijelu obitelj napred , pa ako bude trebalo , pomoći će siromašnom djetetu a i vama.
A ono siromašno bez obzira na pomoć uvijek će ostati siromašno.
I kada bi napravili auzmeš i svima podjelili istu količinu love , već sutra jedni bi bili bogati a drugi bi bili siromašni.

New Report

Close