Vrdoljak posjetio županjsku tvornicu Same Deutz-Fahr

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. siječanj 2013. u 18:21
Goran Ferbezar/PIXSELL

Ministar Vrdoljak je u pratnji potpredsjednika grupe Same Deutz-Fahr Alda Carozze i tehničkog direktora tvornice te grupe u Županji Damira Kobaša obišao županjsku tvornicu.

 Županjska tvornica Same Deutz-Fahr primjer je da se i u krizi, ako imate viziju i odlučnost, puno može napraviti pa čak ostvariti i najbolje proizvodne rezultate, izjavio je danas u Županji ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak nakon obilaska te tvornice koja posluje u sastavu grupa Same Deutz-Fahr, najvećeg proizvođača traktora, žetvenih i specijaliziranih kombajna, dizel motora i poljoprivrednih strojeva u svijetu.
Ministar Vrdoljak je u pratnji potpredsjednika grupe Same Deutz-Fahr Alda Carozze i tehničkog direktora tvornice te grupe u Županji Damira Kobaša obišao županjsku tvornicu te se upoznao s procesom proizvodnje kombajna koje ta grupa, osim u Županji, proizvodi i u tvornicama u Italiji, Njemačkoj i Francuskoj te u Indiji, Rusiji i Kini.

"Informacije kojima sam raspolagao prije dolaska u ovu tvornicu, pokazale su se točnima. Čak su mi dojmovi puno bolji nego što sam očekivao", kazao je novinarima Vrdoljak ističući kako su investitori poput Same Deutz-Fahr-a dobrodošli u Hrvatskoj.

Po riječima tehničkog direktora tvornice Damira Kobaša, Same Deutz-Fahr pokrenuo je u Županji novu sezonu proizvodnje kombajna u kojem ciklusu tvrtka planira povećati proizvodnju za 10 posto te zaposliti 110 privremenih radnika.

U županjskoj tvornici ukupno bi tako radilo 300-ak radnika koji bi ove godine proizveli 380 kombajna, naspram 350 koliko je proizvedeno prošle godine.

Kobaš je također kazao kako se oko 97 posto proizvodnje izvozi na tržišta zapadne i istočne Eurpe, a u tijeku su i dogovori oko izvoza na rusko i kinesko tržište.

Potpredsjednik grupe Same Deutz-Fahr Aldo Carozza pohvalio je proizvodne rezultate županjske tvornice koji su, kako je rekao, rezultat činjenice da je zaposlena vrlo kvalitetna radna snaga, da su radnici pozitivno određeni prema proizvodu i tvrtki te imaju veliko iskustvo.

Ministar Ivan Vrdoljak u Cerni, nedaleko Županje, obišao je tvrtke Nexus d.o.o. i Multinorm d.o.o. koje se bave strojnom obradom metala, proizvodnjom alata i naprava za autoindustriju. Obje tvrtke zapošljavaju 160 radnika, a gotovo sve proizvode plasiraju na europsko tržište, prvenstveno u Njemačku.

Komentirajte prvi

New Report

Close