Vrdoljak: PDV na donacije vratiti u obliku pomoći žrtvama poplava

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. svibanj 2014. u 13:31
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak podržao je danas ideju da se sav plaćeni PDV od donacija za pomoć na poplavljenim područjima vrati u sustav, ponovno u vidu pomoći žrtvama poplava.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak podržao je danas ideju da se sav plaćeni PDV od donacija za pomoć na poplavljenim područjima vrati u sustav, ponovno u vidu pomoći žrtvama poplava.

"Ja bih podržao ideju da se sav plaćeni PDV od donacija mora vratiti u sustav pomoći tim ljudima. I to je najtransparentniji i najljepši način", rekao je Vrdoljak novinarima, nakon sjednice Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.

Dodao je da su građani u proteklo vrijeme pokazali veliko srce i solidarnost s ljudima na poplavljenim područjima .

"Paralelno s tim, robne zalihe su maksimalno angažirane i sve potrebe koje su se pojavile s terena su bile ekspresno isporučene, zahvaljujući i sustavu u ministarstvu i u robnim zalihama, ali i u firmama koje su jako brzo reagirale da pomognu tim ljudima", kazao je Vrdoljak.

Komentirajući MMF-ovu prognozu daljnjeg pada hrvatskog gospodarstva, Vrdoljak je kazao kako su različite procjene normalne.

"Mi svaki tjedan imamo neku analizu pojedinih svjetskih stručnjaka; Svjetska banka, MMF, naši hrvatski stručnjaci iz raznih instituta izlaze s određenim procjenama, koje onda korigiraju iz mjeseca u mjesec, to je normalno. Mislim da se ne trebamo fokusirati na svaku analizu bilo koje institucije – europske, svjetske i hrvatske – i njihove procjene, koje se u pravilu nakon nekoliko mjeseci korigira", rekao je Vrdoljak.

Smatra kako je najbitnije da je u prvom kvartalu zabilježen rast izvoza, industrijske proizvodnje i potrošnje.

"Znači da idemo u dobrom smjeru i to je naš posao, a procjene bilo koje institucije će biti korigirane nakon nekog vremena", uvjeren je Vrdoljak.

Ocijenio je da su reforme na početku mandata vladajuće koalicije trebale biti brže pokrenute, no ističe kako reforme "idu tokom kojim trebaju ići, a da ne ugroze u većoj mjeri ni standard građana ni potencijalni rast".

Komentirajte prvi

New Report

Close