Vrdoljak: Može se u Hrvatskoj biti uspješan i globalno konkurentan

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. kolovoz 2014. u 15:07
Foto: Marko Jurinec / Pixsell

Vrdoljak je u Ludbregu obišao danas tvrtku Ducati komponenti d.o.o.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak ocijenio je danas u Ludbregu da se u Hrvatskoj može uspjeti radeći po hrvatskim zakonima i koristeći zakone za poticanje investicija, te biti konkurentan na globalnoj razini.

Vrdoljak je u Ludbregu obišao danas tvrtku Ducati komponenti d.o.o. koja je dio globalne grupacije DUCATI Energia S.p.A. sa sjedištem u Bologni, a bavi se proizvodnjom generatora, rotora, statora, dijelova vanbrodskih motora i te električnih dijelova za sve vrste dvokotača.

Ministarstvo gospodarstva je kroz operativni program za prerađivačku industriju pomoglo ludbreškoj tvrtki u namjeri da proširi proizvodne kapacitete te je došao jer se, rekao je, želio upoznati s tim vrlo uspješnim poduzetničkim pothvatom.

Direktor tvrtke Dražen Crnković potvrdio je sudjelovanje u programu za konkurentnost u okviru kojega je tvrtka dobila sredstva za projekte te je najavio novi projekt, koji bi u idućoj godini trebao rezultirati proširenjem proizvodnje i novim zapošljavanjem.

Na novinarski upit o zakonskim okvirima, pomažu li oni ili odmažu hrvatskim gospodarstvenicima, Crnković odgovora da prema njegovim iskustvima s tim nije bilo problema. Po njegovu mišljenju, veći je problem gospodarska kriza koja je pogodila europsko, svjetsko a time i hrvatsko gospodarstvo.

Tvrtka Ducati komponenti zapošljava više od 100 radnika, a više od 95 posto proizvodnje se izvozi.

Kao potvrdu uspješnog privlačenja investicija u Varaždinsku županiju, ministar je istaknuo dvije nove, u Poduzetničkoj zoni u Jalžabetu, austrijskog Wolsdorfa i poljskog Pressglasa koje će otvoriti nekoliko stotina novih radnih mjesta.

"To su nove investicije dviju tvrtki koje su se javile u agenciju Ministarstva gospodarstva. Napravili su izračune o konkurentnosti našeg Zakona o poticanju investicija. Usporedili su ga s regijom i zaključili da je u Hrvatskoj najbolje investirati", rekao je Vrdoljak. Kad su odlučile investirati na području Varaždinske županije, dobile su građevinsku dozvolu u roku od jednog dana, rekao je.

Ministar naglašava da postoje dijelovi Hrvatske gdje se ozbiljno radi i da je Varaždinska županija jedno od takvih mjesta.

"Varaždinska županija mjesto je gdje se građevinske dozvole mogu dobiti isti dan, kao i bespovratna sredstva, odnosno poticaji Ministarstva gospodarstva na vlastite investicije", rekao je ministar zaključivši da se u Hrvatskoj može uspjeti bez problema.

U Ludbregu je nezaposlenost tek nešto iznad pet posto i to je nešto čemu cijela država treba težiti, a jedan od razloga je jko dobra suradnji između gospodarstva i lokalne i regionalne samouprave, kazao je Vrdoljak.

Komentari (3)
Pogledajte sve

slažem se sa gospodinom ministrom, svaki uspješan građanin Hrvatske morao bi imati Ledovu škrinju punu sladoleda za ljetne dane, te smrznuti Ledo program zimi radi kvalitetne opskrbe vitaminima, ukoliko si to ne može priuštiti najbolje da kao i 100 000 građana do sada, napusti Hrvatsku, da ostanu samo uspješni i globalno konkurentni

Vrdoljak je zivi primjer globalne uspjesnosti.

Toliko neuspjesan politicar nigdje drugo na svijetu ne bi mogao biti portir, a u Hrvatskoj je ministar.

Ako je Varaždinska tako uspješna, preslikajte model na cijelu državu.
Ako ne znate preslikavati uzmite g. Brkića-taj preslika 1:1!

New Report

Close