Vrdoljak dobio novog pomoćnika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. veljača 2014. u 15:11
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak (Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL)

Vlada je na današnjem zatvorenom dijelu sjednice na novog pomoćnika ministra gospodarstva koji će upravljati radom Uprave za inspekcijske poslove u gospodarstvu imenovala Ismara Avdagića.

Vlada je na današnjem zatvorenom dijelu sjednice na novog pomoćnika ministra gospodarstva koji će upravljati radom Uprave za inspekcijske poslove u gospodarstvu imenovala Ismara Avdagića, koji je radi odlaska na tu dužnost ujedno razriješen dužnosti ravnatelja Državnog zavoda za mjeriteljstvo.

Dosadašnji predsjednik Sanacijskog vijeća Opće bolnice Virovitica Damir Barić razriješen je, na osobni zahtjev. Razriješen je i član Goran Jelaska. Nova predsjednica Sanacijskog vijeća je Jasminka Katić Bubaš, a novi član je Miljenko Iskra.

Nova članica Povjerenstva za rješavanje odštetnih zahtjeva radnika oboljelih od profesionalne bolesti zbog izloženosti azbestu, kao predstavnica Ministarstva zdravlja, je Biserka Bastijančić-Kokić. Iste dužnosti razriješen je Nenad Lamer.

Imenovani su novi članovi Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu Đuka Marić, Antonio Zorić i Gordon Haluška.

Tatjana Dalić razriješena je dužnosti članice Stalnog povjerenstva za provedbu integracije stranaca u hrvatsko društvo. Novi članovi su Viktorija Rončević i Igor Vidačak, kao predstavnici Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i Ureda za udruge.

Skupštini Zrakoplovno-tehničkog centra d.d. predlaže se opoziv člana Nadzornog odbora Mate Obradovića te izbor Ivana Beneta za novog člana.

Vlada je usvojila Odluku o određivanju nacionalnih koordinatora implementacije Mjera odgovora na krize Organizacije Sjevernoatlantskog ugovora u Hrvatskoj i njihovim zaduženjima.

Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava dana je suglasnost za postizanje prijateljskog rješenja spora.

Vlada se očitovala o Prijedlogu za pokretanje postupka ocjene suglasnosti s Ustavom i zakonom članka 30. stavka 2. Općih uvjeta za opskrbu toplinskom energijom. Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni Prijedlog.

Također, očitovala se o Prijedlogu za pokretanje postupka ocjene suglasnosti s Ustavom i zakonom članka 30. Općih uvjeta za opskrbu toplinskom energijom. Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni Prijedlog.

Vlada je dala odgovor na tužbu Upravnom sudu u Zagrebu u sporu protiv Rješenja Vlade Republike Hrvatske o imenovanju, a također je dala ovlast Milici Bjelić, višoj upravnoj savjetnici iz Samostalne službe za pravne poslove Ministarstva zaštite okoliša i prirode, za zastupanje u navedenom postupku pred Upravnim sudom.

Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close