Vratili se napadnuti vojnici: Nije bilo ugodno, no to nam je posao

Autor: Agencija VLM , 30. studeni 2012. u 09:08
Oko jedan sat u noći vojnici 9. hrvatskog kontigenta u misiji UNDOF-a na Golanskoj visoravni su došli u Zračnu luku Zagreb / PXL

Posao ste odradili na način kako ste trebali u skladu sa svim planovima i procedurama misije u kojoj ste bili – kazao je zapovjednik ZOS-a brigadni general Ivan Jurić koji ih je dočekao u Zagrebačkoj zračnoj luci.

Pripadnici 9. HRVCON-a vratili su se danas nešto iza ponoći iz misije UNDOF na Golanskoj visoravni, javlja MORH. U Hrvatsku su stigli sa višesatnim zakašnjenjem jer je konvoj, u kojem su uz hrvatske bili i austrijski vojnici, napadnut na putu od Golanske visoravni do Damaska. U napadu koji se dogodio u blizini zračne luke u Damasku u Siriji nitko od pripadnika našeg kontingenta nije ozlijeđen. Ranjena su četvorica pripadnika austrijske vojske, ali su izvan životne opasnosti.

U napadnutom konvoju bilo je oko 25 vozila, a zapovjednik kontingenta bojnik Davor-Josip Babić kazao je kako panike među vojnicima nije bilo te da su reagirali smireno. Desetnik Goran Ledinski je napomenuo kako su u situaciji u kojoj su se našli reagirali na ispravan način što potvrđuje da su pripreme koje su prošli prije odlaska u misiju bile dobre. Jedan od pripadnika 9. HRVCON-a skupnik Alen Pintar, koji je već bio u misiji ISAF u Afganistanu, je kazao kako situacija nije bila ugodna “no mi smo vojnici, to nam je posao i za to se obučavamo. Svoj smo posao odradili kako smo trebali.“

– Čestitam vam na izvrsno obavljenom poslu. Posao ste odradili na način kako ste trebali u skladu sa svim planovima i procedurama misije u kojoj ste bili – kazao je zapovjednik ZOS-a brigadni general Ivan Jurić koji ih je dočekao u Zagrebačkoj zračnoj luci. Pripadnici drugog dijela 10. HRVCON-a koji su jučer stigli u Damask ostali su tijekom noći u zračnoj luci u Damasku.

Komentirajte prvi

New Report

Close