Vratila se u Institut, zamjeni raskinut ugovor

Autor: Marija Brnić , 20. travanj 2015. u 22:00
Sandra Švaljek na mjestu više znanstvene suradnice /Ž. Lukunić/PIXSELL

Sandra Švaljek od 10. travnja na starom mjestu na Ekonomskom institutu.

Sandra Švaljek nakon podnošenja ostavke na mjesto zamjenice gradonačelnika nije aktivirala samo zastupnički mandat u Gradskoj skupštini nego i opciju povratka na staro radno mjesto na Ekonomskom institutu Zagreb (EIZG).

Kako je Poslovnom dnevniku potvrdila ravnateljica EIZG-a Dubravka Jurlina Alibegović, Sandra Švaljek vratila se na rad u Institut 10. travnja. Takvu mogućnost stekla je temeljem Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi i sporazuma o pravu povratka, koji je bivša zamjenica gradonačelnika sklopila s EIZG-om uoči odlaska na tu dužnost. Sandra Švaljek vratila se na poslove koje je obavljala prema ranije sklopljenom ugovoru o radu na neodređeno vrijeme na znanstvenom radnom mjestu više znanstvene suradnice, kaže ravnateljica Jurlina Alibegović.

Njezin povratak na rad nije i prvi takav slučaj na EIZG-u jer su se i ranije, objašnjava ravnateljica, znanstvenici koji su privremeno obnašali poslove dužnosnika, nakon prestanka obnašanja dužnosti, vraćali na rad u Institut. Inače, povratak Sandre Švaljek na EIZG znači i raskid ugovora o radu sa znanstvenicom s kojom je EIZG u vrijeme njezina obnašanja dužnosti u Gradu zaključio na određeno vrijeme. Riječ je o dr. sc. Katarini Bačić, s kojom je ugovor o radu do povratka Sandre Švaljek bio sklopljen uz odobrenje Ministarstva znanosti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close