Vozio s 0,6 promila i bez vozačke, s ceste ga odmah odveli u zatvor

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Utvrđeno je da je unatrag tri godine u četiri slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja, a odmah je predan i na izdržavanje kazne u zatvor u Karlovcu.

U žurnom prekršajnom postupku, primjenom novog postroženog Zakona o sigurnosti prometa na cestama, na kaznu zatvora od dva mjeseca kažnjen je 47-godišnji ponavljač prekršaja iz Bosiljeva, koji je odmah i sproveden na izdržavanje kazne.

Prema policijskom izvješću od nedjelje vozač je u subotu u sedam sati u Bosiljevu zaustavljen u neregistriranom osobnom automobilu, vozio je pod utjecajem alkohola od 0,61 promila bez vozačke dozvole, odnosno "prije stjecanje prava na upravljanje vozilom te kategorije".

Vozač je bio uhićen, priveden na Prekršajni sud u Karlovcu, na kojem mu se odmah sudilo i kao ponavljač prekršitelj dobio je zatvorsku kaznu.

Naime, utvrđeno je da je unatrag tri godine u četiri slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja, a odmah je predan i na izdržavanje kazne u zatvor u Karlovcu.

Komentari (5)
 • lapad
  lapad 12:03 19.8.2019.

  U Americi je dozvoljeno 0.8 promila a u nas 0.5

 • VasIsusK
  VasIsusK 9:24 19.8.2019.

  u Americi tako pijan ides odmah u zatvor, a kao ponavljac (sto je ovdje slucaj) gubis vozacku zauvijek. Tako da, nase kazne nisu nista posebno zestoke i pretjerane. Treba to kaznjavat dok se ne shvati da se pijan ne vozi. I gotovo!

 • All
  All 17:46 18.8.2019.

  A policajaca uskoro vise nego gradana. Sad vise ne moraju ni srednju imat zavrsenu. Pa se ti usudi prigovoriti ! …

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve