Vozio 114 km/h brže od dozvoljenog pa dobio 11.600 kuna kazne

Autor: Poslovni.hr , 16. kolovoz 2017. u 11:29
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kada su ga pokušali zaustaviti, vozač je stisnuo papučicu gasa i nestao.

Sisačka policija izrekla je novčanu kaznu od ukupno 11.600 kuna 22-godišnjem bitanskom državljaninu koji je vozio osobni automobil BMW 244 kilometra na sat na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac i počinio osam prekršaja, piše Glas Slavonije.

Mladi Britanac zaustavljen je na A3 na području Sisačko-moslavačke županije u nedjelju oko 21 sat, vozeći u smjeru Zagreba BMW britanskih registracija 244 kilometra na sat.

Osim osjetnog prekoračenja brzine, utvrđeno je da je počinio još i sljedeće prekršaje – požurivanje vozila ispred sebe svjetlosnim znakovima, nedržanje potrebnog razmaka, pretjecanje teretnih automobila trakom za zaustavljanje vozila u nuždi, nekorištenje pokazivača smjera, nepostupanje po zahtjevima izraženim svjetlosnim, zvučnim i znakovima policijskih službenika s pomoću svjetleće stop-tablice, prestrojavanje iz traka u trak, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Također, kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu.

Policija mu je izdala obvezni prekršajni nalog i izrečena mu je ukupna novčana kazna od 11.600 kuna te mu je privremeno oduzeta putna isprava radi osiguranja naplate novčane kazne, navela je Sisačko-moslavačka policijska uprava.

Britancu je privremeno oduzeta putna isprava radi osiguranja naplate novčane kazne. Ako kaznu ne plati u roku od tjedan dana, kreće sudski postupak te će snimka potjere biti priložena kao dokaz na sudu, i to je razlog što nije puštena u javnost.

Kako se neslužbeno doznaje, potjera za britanskim državljaninom bila je mnogo napetija od onoga što se može pročitati u policijskom izvješću. Čak 30 kilometara presretači su pratili obijesnog vozača BMW-a kako bi prikupili što više dokaza o prekršajima.

Kada su ga pokušali zaustaviti, vozač je stisnuo papučicu gasa i nestao. Odlučio je s autoceste izići na izlazu Križ gdje ga je navodno policija uspjela zaustaviti.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Nije mi jasno kako se takvo djelo ne može klasificirati kao “Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“? Za što bi mu mogli odrezati kaznu od 5 godina zatvora.

Koliko bi naš vozač bio kažnjen u Engleskoj za sve ove prekršaje koje su pobrojili engleskom vozaču u Hrvatskoj ? To bi trebao znati onemoćali “prvi pendrek” ;-)))

New Report

Close