‘Vozi li zimska služba podignutih ralica radi uštede goriva?!’

Autor: Poslovni.hr , 14. siječanj 2013. u 15:24
Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

‘Primijećeno je kako pojedina vozila zimske službe voze podignutih ralica s ciljem uštede na gorivu’.

Primijećeno je kako pojedina vozila zimske službe voze podignutih ralica s ciljem uštede na gorivu, o čemu su Autoklub Siget obavijestili njihovi brojni članovi iz različitih dijelova Zagreba i prigradskih naselja, stoji u priopćenju poslanom iz Autokluba Siget.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

Prema trenutnim dojavama radi se o praksi koju provodi nekoliko privatnih poduzetnika koji su za čišćenje snijega dobili koncesije. Skandalozno je i nedopustivo da malverzacije na uštedi goriva ugrožavaju prohodnost prometnica i sigurnost građana pa je Autoklub Siget o tome danas obavijestio nadležne gradske institucije i zatražio ih hitnu provjeru i očitovanje.

Iz Autokluba Siget pozivaju građane na zajedničku akciju u kojoj bi se što prije detektiralo koji to koncesionari i kamioni voze s podignutim ralicama te na taj način bacaju negativno svjetlo na rad zimske službe koja se maksimalno trudi održati prometnice u dobrom stanju. Naime, koncesionari su obvezni proći definirane rute i za to podnijeti izvješće, ali ukoliko tu istu rutu voze s podignutom ralicom mogu uštedjeti više od polovice goriva u odnosu na potrošnju kada ralica s punom snagom gura snijeg.

„U kontaktu smo s nadležnim gradskim institucijama i svjesni smo ozbiljnosti i težine čitave situacije, ali upravo je to razlog da se zimska služba ponaša odgovorno, jer na ovakav način pojedinci ne samo da ne obavljaju svoj posao, već i ugrožavaju sigurnost građana. Autoklub Siget su građani prepoznali kao adresu na kojoj se mogu obratiti za pomoć, a jedna je od naših temeljnih uloga i očuvanje sigurnosti prometa, stoga smo odmah po njihovim dojavama pokrenuli ovu akciju. Svaka čast onima koji svoj posao obavljaju savjesno, no pozivamo građane da se i dalje javljaju s informacijama kako bismo prepoznali one vozače i kooperante koji zaobilaze pravila“, izjavio je dr. sc. Damir Škaro, predsjednik Autokluba Siget, te pohvalio napore većine savjesnih vozača zimske službe koji bez obzira na vremenske prilike i doba dana održavaju prometnice.

Autoklub Siget poziva sve svoje članove i građane grada Zagreba i prigradskih naselja da svako vozilo zimske službe koje uoče s podignutom ralicom fotografiraju mobitelom te fotografiju s točnim mjestom i vremenom fotografiranja pošalju na e-adresu ralica@aksiget.hr ili postave na Facebook stranicu Autokluba Siget https://www.facebook.com/autoklub.siget.

Svaku dobivenu fotografiju Autoklub Siget će proslijediti nadležnima i tražiti konkretnu odgovornost vozača ralice.

Komentirajte prvi

New Report

Close