Vozačima u osam dana naplatila pola milijuna kuna kazni. A tek su počeli...

Foto: Petar Glebov / Pixsell Foto: Petar Glebov / Pixsell

Tijekom kontrole vozača zabilježeno je i 229 prekršaja prekoračenja brzine.

Ako je suditi na temelju podataka koje je Policijska uprava primorsko- goranska objavila, samo za prekršitelje vozače koji su »ulovljeni« istovremeno s mobitelom i upravljačem, uprihodovali su stotinjak tisuća kuna, jer po novom Zakonu, kazna za takav prekršaj iznosi tisuću kuna, piše Novi list.

Naime, u pojačanom nadzoru najtežih prekršaja riječka policija je u samo osam dana, od 2. do 8. rujna kontrolirala 2.208 vozila, odnosno vozača i zabilježila 1.342 prekršaja. Objavljeno je da su u 103 slučaja izdali optužni prijedlog za prekršaj korištenja mobitela u vožnji, što iznosi nešto više od stotinjak tisuća kuna. Od ukupnog broja prekršaja, četiri vozača su upravljala teretnjakom i razgovarala na mobitel.

Točno je da je jedan dio vozača platio kaznu na mjestu zbivanja pa ona iznosi 500 kuna, no, kad se tom podatku pribroji i činjenica da je 400 vozača uhvaćeno u prekršaju nekorištenja sigurnosnog pojasa, onda je to lijepa suma koja se slila u državni proračun u kratko vrijeme, najmanje pola milijuna kuna za najteža dva prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Tijekom kontrole vozača zabilježeno je i 229 prekršaja prekoračenja brzine što je treći rizičan faktor, odnosno jedan od najtežih prekršaja.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!