Vodostaj Save kod Slavonskog Broda u opadanju; vojska i građani i dalje u pripravnosti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. svibanj 2014. u 13:09
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Vodostaj rijeke Save na području Slavonskog Broda počeo je opadati, potvrđeno je jutros na sastanku slavonskobrodskog Stožera za zaštitu i spašavanje.

 Vodostaj rijeke Save na području Slavonskog Broda počeo je opadati, potvrđeno je jutros na sastanku slavonskobrodskog Stožera za zaštitu i spašavanje.

"Sava je nakon dvosatnog opadanja sada u stagnaciji. Sada je važno ostati u pripravnosti, jer može se dogoditi probijanje nasipa. Cijeđenje kroz nasip u Krajiškoj ulici je normalno, Hrvatske vode prate situaciju na terenu. Sad je bitno da Sava ne raste", izjavio je nakon sastanka Stožera gradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara.

Istaknuo je da pripadnici Hrvatske vojske trebaju ostati, jer su puno mobilniji od organiziranih skupina građana.

Gradonačelnik se posebno osvrnu na veliki odaziv više tisuća građana koji su priskočili graditi nasipe i puniti vreće s pjeskom.

"Jučer je odrađen jedan veliki posao. Pokazalo se veliko zajedništvo i da Brođani žive za ovaj grad. U pomoć su priskočile i udruge iz Domovinskog rata", kazao je Duspara, demantirajući i dio glasina koje su se počele širiti Slavonskim Brodom vezano uz ispravnost pitke vode.

Naglasio je da je voda iz vodovoda ispravna.

"Nema razloga za paniku. Zbog visokog vodostaja Save ne preporuča se korištenje vode iz bunara. Što se tiče vode iz vodovoda ona je ispravna. To je zatvoreni sistem – voda prvo prolazi kroz tvornicu vode, a potom ide u zatvoreni sustav. Zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije obavio je jučer četiri nadzora, naš laboratorij u Vodovodu radi redovite kontrole, voda je ispravna", istaknuo je slavonskobrodski gradonačelnik Duspara.

Komentirajte prvi

New Report

Close