Vodoopskrba nezakonito naplaćuje uslugu, nova Uprava Holdinga nema ugovor o radu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. ožujak 2015. u 13:33
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) u četvrtak je tijekom “Aktualnog sata” izjavio da Vodoopskrba i odvodnja nezakonito građanima naplaćuje usluge iako nisu spojeni na pročistač, a HDZ-ov zastupnik Mario Župan upozorio je da nova Uprava Zagrebačkog holdinga radi bez ugovora o radu.

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) u četvrtak je tijekom "Aktualnog sata" izjavio da Vodoopskrba i odvodnja nezakonito građanima naplaćuje usluge iako nisu spojeni na pročistač, a HDZ-ov zastupnik Mario Župan upozorio je da nova Uprava Zagrebačkog holdinga radi bez ugovora o radu.

"Imam informaciju da Vodoopskrba i odvodnja građanima protivno zakonima naplaćuje uslugu iako nisu spojeni na pročistač, i to su do sada naplatili u milijunskim iznosima", kazao je Mikulić.

Također je upitao zašto Čistoća odvoz komunalnog otpada obračunava po četvornom metru, što je protivno zakonu.

Zamjenica Gradonačelnika Sandra Švaljek odgovorila je kako zakon predviđa naplatu odvoza komunalnog otpada po volumenu, a ne po kvadratu, no Vlada još nije donijela uredbu o komunalnom otpadu.

Skupština je lani donijela odluku o novom načinu odvoza komunalnog otpada i u Čistoći se pripremaju za odvoz komunalnog otpada po volumenu, rekla je Švaljek.

Direktorica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalic podsjetila je da od 1. svibnja imaju novu cijenu vodne usluge, u kojoj je cijena pročišćavanja odvojena od cijene naknade za pročišćavanje koju plaćaju svi građani bez obzira bili spojeni na uređaj ili ne.

"Samu cijenu pročišćavanja plaćaju samo oni građani koji su spojeni na uređaj za pročišćavanje", ustvrdila je Mihalic.

HDZ-ova zastupnika Maria Župana zanimalo je ima li nova Uprava Zagrebačkog holdinga, koja radi već tri tjedna, ugovore o radu i jesu li to menadžerski ili obični ugovori.

Švaljek je najavila da će predsjednik i članovi Uprave Zagrebačkog holdinga imati menadžerske ugovore. "Ugovori su pripremljeni i bit će potpisani danas ili sutra na mandat od četiri godine", kazala je Švaljek.

Župan je ocijenio kako je Švaljek time priznala da u Holdingu rade protuzakonito jer nemaju ugovore o radu. "Što bi se desilo malom obrtniku kojem bi našli radnika bez ugovora o radu? To je za inspekciju rada", poručio je.

Švaljek je pojasnila da članovi Uprave rade temeljem imenovanja Skupštine Zagrebačkog holdinga i upisa u sudski registar, a ugovori će biti temelj za isplatu plaća.

Komentirajte prvi

New Report

Close