Vodeći poslodavci Europe i Azije stižu u Dubrovnik

Autor: Poslovni dnevnik , 07. rujan 2015. u 22:00
Linda Kromjong, čelnica Međunarodne organizacije poslodavaca

Na dvodnevnom susretu analizirat će se gospodarsko stanje u EU.

Međunarodna organizacija poslodavaca svoje redovno okupljanje ove godine  održava u Mlinima kraj Dubrovnika 10. i 11. rujna pod pokroviteljstvom Hrvatske udruge poslodavaca.

Susretu na kojem se razgovara o gospodarskim temama vitalnim za globalnu poslovnu zajednicu prisustvovat će više od 70 predstavnika udruga poslodavaca, a uz lidere Međunarodne organizacije poslodavaca sudjelovat će i visoki predstavnici Međunarodne organizacije rada (ILO), predstavnici BUSINESSEUROPE-a i ravnatelj Europske konfederacije sindikata. U uvodnom izlaganju sudionicima će se obratiti ekonomski savjetnik predsjednice Republike Hrvatske Marko Jurčić, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić te predsjednica HUP-a Gordana Deranja.

Na dvodnevnom susretu analizirat će se gospodarsko stanje u EU s naglaskom na mogućnosti i troškove poslovanja u JI Europi o čemu će govoriti analitičar Velimir Šonje. Glavna ekonomistica ureda Svjetske Banke u Hrvatskoj Sanja Mađarević Šujster predstavit će rezultate aktualne analize "Doing business". Među temama bit će i novi trendovi u industrijskim odnosima u članicama EU te suradnja Unije i ILO-a. Uz diskusiju iza zatvorenih vrata razgovarat će se o pravu na štrajk, Grčkoj, kao i izazovima Europske konfederacije sindikata. 

Komentirajte prvi

New Report

Close