Vlasnik Sokol Marića tvrdi da nije kriv za prijetnje odvjetniku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. veljača 2013. u 13:56
Zlatko Marić (Goran Stanzl/PIXSELL)

Suđenje na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nastavit će se 25. veljače saslušanjem svjedoka.

Vlasnik zaštitarske tvrtke "Sokol Marić" Zlatko Marić izjasnio se danas na početku suđenja za prijetnje smrću bivšem prijatelju, zagrebačkom odvjetniku Peri Lozici i nedozvoljeno držanje oružja da se ne osjeća krivim. Marić je, kao i tijekom istrage, odbacio optužbu.

Suđenje na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nastavit će se 25. veljače saslušanjem svjedoka.

Lozica je u srpnju prošle godine policiji prijavio da mu je 53-godišnji Marić preko telefona prijetio da će mu "odrezati obje noge", a dan kasnije 38-godišnjem odvjetniku je s više hitaca propucan automobil ispred njegove kuće. Policija je potom uhitila vlasnika najveće hrvatske zaštitarske tvrtke u čijoj je obiteljskoj kući pronađeno nekoliko pušaka i veća količina streljiva. Marić je uz jamčevinu od 750 tisuća kuna nakon desetak dana izašao iz istražnog zatvora, no odmah su ga dočekali policajci i odveli na premetačinu njegovog poslovnog prostora u Medulićevoj ulici, zbog anonimne dojave da ima još ilegalnoga oružja, što se pokazalo netočnim.

Po pisanju medija, Lozica i Marić bili su prijatelji, a odnosi su se narušili navodno zbog Marićeve bliskosti s odvjetnikovom suprugom Nevijom Dellale s kojom je u brakorazvodnoj parnici. Odvjetnik je tužiteljima u istrazi rekao kako je njegova žena s Marićem mjesečno izmjenjivala od 3000 do 4000 sms poruka, što je ušlo i u sadržaj optužnice.

Lozica se u javnosti više puta spominjao kao zastupnik Hypo banke i Zagrebačkog holdinga te u nekoliko sudskih postupaka i korupcijskoj aferi Fimi media, gdje je u istrazi svjedočio o kupnji lokalnog medija na preporuku bivšeg premijera Ive Sanadera i njegova glasnogovornika Ratka Mačeka.

Komentirajte prvi

New Report

Close