Vlahušić želi ACI marinu u Dubrovniku

Autor: Marija Crnjak , 18. rujan 2014. u 13:57
ACI marina Dubrovnik u rijeci dubrovackoj. Photo: Zvonimir Pandza/Vecernji list

Teme sastanka s Pejnovićem bile su ACI marina u Komolcu, Vila Čingrija i projekt atletskog stadiona na Glavici Babina kuka.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić sastao se u četvrtak s Mladenom Pejnovićem, direktorom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) i iskazao interes da Grad kupi ACI marinu u Komolcu, otkriva Dubrovački vjesnik. Osim marine, Grad je zainteresiran i za Vilu Čingrija te projekt atletskog stadiona s nogometnim igralištem na Glavici Babina kuka.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, Vlahušić je na današnjoj konferenciji za novinare pojasnio interes Grada. Treći projekt je već izražena želja za preuzimanjem ACI marine Komolac.
"Grad želi kompletno preuzeti cijeli akvatorij oko grada. Mi smo životno zainteresirani da ACI marina bude u potpunosti gradska i da u sklopu projekta 'More' imamo cjelokupni akvatorij. Novce za to nemamo i zato upravo to i radimo. Država nam uzima 30 milijuna kuna i te novce treba negdje zaraditi, rekao je Vlahušić. Kako je poznato, interes za ulaganje u ACI ovih dana potvrdio je i Adris.

Grad Dubrovnik spreman je kupiti i Vilu Čingriju, što je izgledno jer će se Vila Čingrija po pravu prvokupa najprije ponuditi na otkup Gradu Dubrovniku. Vlahušić je otkrio da su za tu namjenu osigurana sredstva, sukladno prvotnoj procjeni vrijednosti nekretnine. Pejnović je otkrio da je u sklopu akcije „Projekti 100“ DUUDI-ju u zadanom roku pristiglo više od 15 ozbiljnih ponuda za kupnju Vile Čingrija. Grad zanima i ljetnikovac Sorkočević.

Gradonačelnik Vlahušić s Pejnovićem je razgovarao i o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa na Glavici Babinog kuka. Sve ugovorene točke aktivno se rješavaju, nakon čega će se na Glavici izgraditi atletski stadion s nogometnim igralištem, predviđen Izmjenama i dopunama prostornog plana Grada Dubrovnika, izvijestio je gradonačelnik Pejnovića. Napravljeno je idejno rješenje projekta, a nakon ishođenja dokumentacije projekt će se aplicirati za europske fondove. Riječ je o jednom od prioritetnih projekata u razvoju dubrovačkog sporta, naglasio je gradonačelnik Vlahušić.

Komentirajte prvi

New Report

Close