Vlahušić: Odluka Ministarstva uprave o referendumu za Srđ očekivana

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. ožujak 2013. u 16:08
Andro Vlahušić (Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL)

“To je za nas očekivana odluka ministarstva”, rekao je dubrovački gradonačenik Andro Vlahušić.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić ocijenio je danas da je očekivana odluka Ministarstva uprave da je prikupljen dovoljan broj potpisa birača za raspisivanje referenduma o izgradnji golfskog igrališta i objekata na Srđu te da je referendumsko pitanje u skladu sa zakonom.

"To je za nas očekivana odluka ministarstva", rekao je dubrovački gradonačenik Andro Vlahušić i dodao da će se idućeg tjedna, nakon konzultacija, održati sjednica Gradskog vijeća.

Vlahušić je dodao da je grad Dubrovnik osigurao oko 300 tisuća kuna, koliko bi referendum trebao stajati, te kako očekuje da će na nj izići mnogobrojni građani.

Iz Organizacijskog odbora za raspisivanje referenduma poručili su kako za njih uopće nije bilo sumnje da je sve provedeno po zakonu te kako je referendumsko pitanje provedeno realno i zakonito.

Izrazili su zadovoljstvo što je tom odlukom potvrđena želja više od 10 tisuća građana za raspisivanje referenduma te su istaknuli kako bi po njihovu mišljenju najbolje bilo da se referendum raspiše na dan lokalnih izbora.

Ministarstvo uprave utvrdilo je danas da je prikupljen dovoljan broj potpisa birača za raspisivanje referenduma u Dubrovniku o urbanističkom planu vezanom za izgradnju golfskog igrališta i smještajnih objekata na Srđu te da je referendumsko pitanje "Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ" u skladu sa zakonskim odredbama.

U obrazloženju koje je potpisao ministar uprave Arsen Bauk navodi se da je za to referendumsko pitanje prikupljeno više od 20 posto potpisa od ukupnog broja birača u gradu Dubrovniku. Potpisi birača prikupljani su od 1. do 15. veljače 2013., a grad Dubrovnik mora raspisati referendum u roku od mjesec dana od zaprimanja odluke Ministarstva uprave.

Komentirajte prvi

New Report

Close