Vlahović je prvi Adrisov milijarder

Autor: Tomislav Pili , 13. srpanj 2015. u 11:00
Ante Vlahović, predsjednik Uprave Adrisa/ Marko Lukunić/PIXSELL

Program nagrađivanja rovinjskog Adrisa učinio je od prvog čovjeka Ante Vlahovića milijardera kad su u pitanju dionice te kompanije.

Program nagrađivanja rovinjskog Adrisa učinio je od prvog čovjeka Ante Vlahovića milijardera kad su u pitanju dionice te kompanije.

Kako stoji u priopćenju Adrisa objavljenom u petak na stranicama Zagrebačke burze, kompanija je 6. srpnja počela sklapati ugovore o kupoprodaji dionica. Ukupno je do petka otpušteno 129.695 redovnih dionica te 7530 povlaštenih dionica. Burzovna cijena paketa redovnih dionica 6. srpnja iznosila je 59,6 milijuna kuna, a redovnih 2,8 milijuna kuna. Lavovski dio dionica otišao je predsjedniku Uprave Anti Vlahoviću koji je nagrađen sa 121.130 redovnih dionica koje su 6. srpnja na tržištu vrijedile 55,7 milijuna kuna.

Dobio je i 7235 povlaštenih dionica burzovne vrijednosti 2,7 milijuna kuna. Ako se novostečene dionice pribroje onima koje Vlahović već posjeduje, prvi čovjek rovinjske kompanije time je prešao magičnu granicu od milijardu kuna vrijednosti u redovnim i povlaštenim dionicama Adrisa. Član Uprave Mato Zadro stekao je 2677 redovnih te 160 povlaštenih dionica ukupne tržišne vrijednosti 1,3 milijuna kuna. Nagrade nisu zaobišle ni članove Nadzornog odbora Hrvoja Patajca i Roberta Škopca. Patajac je stekao 1110 redovnih i 66 povlaštenih dionica tržišne vrijednosti 535.198 kuna, a Škopac 537 samo redovnih dionica koje na burzi vrijede 247.000 kuna. Zadro, Patajac i Škopac ranije nisu posjedovali Adrisove dionice, navodi se u priopćenju. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

ako sam Vlahovic kupuje dionice Adrisa znaci da je perspektiva jako dobra. Eh, da mi je love i ja bih kupio dionice…

Ako rade kako treba (a zasada rade) i treba ih nagraditi dionicama…
Svima je u interesu da rastu…

A dionicarima 10 kn. Jako dobro

New Report

Close