Vlahović iduće godine ‘seli’ u NO Adrisa

Autor: Jadranka Dozan , 26. travanj 2019. u 07:43
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

U okviru najave skupštine za dioničare je uvijek zanimljivo pitanje raspodjele dobiti, a prema prijedlogu dividende kompanija nastavlja niz blagorastuće dividende.

Ante Vlahović, dugogodišnji prvi čovjek Adris grupe s početkom iduće godine “seli” u Nadzorni odbor, dok će Vitomir Palinec u NO već za nekih mjesec i pol, nakon glavne skupštine koja bi trebala potvrditi te rošade. Aktualni sastav NO-a je pak usporedno sa sazivanjem skupštine u srijedu “utvrdio” prestanak mandata članice Uprave Stipanke Ivandić Štefanek te potvrdio najavljeno imenovanje Damira Vanđelića za člana Uprave, čiji četverodogišnji mandat počinje 1. svibnja.

“O ostalim najavljenim kadrovskim promjenama odlučivat će se u narednom razdoblju”, priopćeno je sa NO-a. Kad je posrijedi funkcija predsjednika Uprave, u poslovnoj zajednici se računa da bi to mjesto po odlasku Vlahovića mogao zauzeti ili Vanđelić ili Marko Remenar.

U okviru najave skupštine za dioničare je uvijek zanimljivo pitanje raspodjele dobiti, a prema prijedlogu dividende kompanija nastavlja niz blagorastuće dividende. Nakon lanjskih 17,50 kuna, ove će godine u srpnju dioničarima biti isplaćeno 18,20 kuna po dionici. Ukupno će se za isplatu dividendi izdvojiti nešto manje od 305 milijuna kuna. Inače, sve Adrisove tvrtke lani su zabilježile rast ključnih pokazatelja poslovanja. Adris grupa ostvarila je 5,79 milijardi kuna ukupnog prihoda (+5%), dok su poslovni prihodi porasli 13%, na 5,65 milijardi. Neto dobit porasla je za gotovo petinu (+19%), na 446 milijuna, a nakon manjinskih interesa je 307 milijuna kuna. jd

Komentirajte prvi

New Report

Close