Vlaho Orepić napustio Most i objasnio zašto

Autor: Poslovni.hr , 12. prosinac 2017. u 12:48
Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

“Nastojat ću u Saboru biti glas takvih samoostvarenih ljudi, koji nisu ideološki opterećeni, kako onih u Mostu, tako onih izvan njega.”

Bivši ministar unutarnjih poslova, Vlaho Orepić, u Saboru se obratio novinarima.

Orepić je rekao da se sužavaju prostor i mehanizmi za realizaciju same ideje Mosta, javlja N1. "Zbog toga sam odlučio istupiti iz Kluba zastupnika Mosta", rekao je Orepić. 

"Već duže vrijeme nastojim potaknuti, istaknuti na unutarnju organizaciju i djelovanje na terenu. Iscrpio sam sve mogućnosti za to. Naše društvo nalazi se u iznimno složenim i zahtjevnim okolnostima, smatram da nepotrebna konfliknta politika nema prostora ni vrijeme i treba je zamijeniti jednom jasnom, korisnom, životnom politikom", rekao je Orepić.

"Istupio sam zato što ideju Mosta želim potkrijepiti idejama koje će biti bitne cijelom društvu, a ne samo dijelu njega. To podrazumijeva okupljanje stručnih, samoostvarenih ljudi, koji će objektivno moći ostvariti te ciljeve. Nastojat ću u Saboru biti glas takvih samoostvarenih ljudi, koji nisu ideološki opterećeni, kako onih u Mostu, tako onih izvan njega. Nastojat ću politiku kao sredstvo vratiti narodu i izvesti iz lokalnih okvira. Moje političko djelovanje bit će usmjereno postizanju jedne pristojne uljuđene, uređene, građanske Hrvatske", rekao je Orepić.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Nikakva šteta što je otišao kao što nije šteta niti što se raspadaju jer su krajnje prevrtljivi i antiprotivni svemu

Vlaho jeli si podvukao rep?

New Report

Close