Vladimir Ferdelji prvi krenuo s opasnom promidžbom

Autor: Majda Žujo , 07. veljača 2013. u 14:12
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Iako datum lokalnih izbora još nije objavljen, neki su kandidati za zagrebačkog gradonačelnika već opasno krenuli u promidžbenu kampanju.

Iako datum lokalnih  izbora još nije objavljen, neki su kandidati za zagrebačkog gradonačelnika već opasno krenuli u promidžbenu kampanju.

Zna se da kampanje počinju puno prije izbora (što po raznim skupovima, što povlačenjem popularnih predizbornih poteza), ali zajednički kandidat HSLS-a, HSS-a i Zelenih, Vladimir Ferdelji prvi je od kandidata koji je već počeo dijeliti i promidžbene letke sa svojim izbornim programom.

Službeno, kampanja počinje tek nakon što se raspišu izbori i objavi kandidacijska lista, no ovakav oblik oglašavanja sasvim je legalan, za razliku od plaćenih oglasa na televiziji ili radiju.

"Nije zabranjeno da kandidati idu u kampanju puno ranije, ali je zabranjeno reklamiranje u elektronskim medijima. Bitno je da svi troškovi koje kandidati imaju u neslužbenoj kampanji budu transparentni jednako kao i oni u službenom dijelu kampanje", poručio nam je Dragan Zelić, predsjednik GONG-a, dodajući kako se, osim na letcima kandidati slobodno mogu reklamirati i na billboardima. 

Dakle, onaj tko ima dovoljno novca, ne mora čekati službenu kampanju da krene s promidžbom. No čini se da se na raspisivanje izbora čeka zadnji tren, jer novca za njih baš i nema.

Komentirajte prvi

New Report

Close