‘Vladajuća koalicija razočarala je građane, ali je bolja od HDZ-a’

Autor: Agencija VLM , 29. travanj 2014. u 15:14
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Jakovčić kaže kako u EU treba sniziti cijenu energenata, a zajedničkom bankarskom politikom trebalo bi utjecati na smanjenje cijene kapitala koji priječi razvoj.

Očekujem da se koalicija SDP-HNS-HSU-IDS biti za dlaku bolja od HDZ-ove, kazao je danas u Rijeci Ivan Jakovčić, IDS-ov kandidat na koalicijskoj listi SDP-HNS-HSU-IDS na izborima za Europski parlament. Premda govori kako je vladajuća koalicija u Hrvatskoj razočarala građane, Jakovčić ne vidi alternativu u drugoj koaliciji. Ipak, drži da su promjene nužne, ali ih treba, veli, provesti aktualna vlast.

U slučaju da bude izabran u EU parlament, zagovarat će Istarsku i Primorsko-goransku županiju, ali i pitanja na nacionalnoj razini, turizam, poljoprivredu, brodogradnju, brodogradnju, ekologiju, kulturu. Govoreći o europskim pitanjima, Jakovčić kaže kako u EU treba sniziti cijenu energenata, a zajedničkom bankarskom politikom trebalo bi utjecati na smanjenje cijene kapitala koji priječi razvoj. Unatoč posljednjim rezultatima prema kojima IDS-u pada popularnost, Jakovčić tvrdi kako je IDS jak, možda dosada najjači.

Zadovoljan je kako njegov nasljednik Boris Miletić vodi stranku i Valter Flego Istarsku županiju. Ne vjeruje da će optužnica protiv Flege zbog zlouporabe položaja i ovlasti, o kojoj se danas odlučuje na Županijskom sudu u Rijeci, utjecati na ugled stranke.

Komentirajte prvi

New Report

Close