Vlada u otpis dugova uključuje i hotele, poduzetničke zone, radio postaje…

Autor: Marija Brnić , 28. siječanj 2015. u 17:37
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U akciju otpisa dugova ne sudjeluju samo građani.

U akciju otpisa dugova najsiromašnijim građanima Hrvatske Vlada će sutra naložiti uključivanje čak 64 tvrtke i javne ustanove u vlasništvu države. Uz HEP, Hrvatske vode i Hrvatsku radioteleviziju, na toj listi su i Hrvatski zavod za mirovinsko, te za zdravstveno osiguranje, ali i hotelska poduzeća u kojima država ima vlasničke udjele poput Sunčanog Hvara, Hotela Medena i Imperial. Na listi su i tvrtke iz sektora prometa od ACI marina, Hrvatskih autocesta, Hrvatskih cesta i AC Rijeka-Zagreb do HŽ Infrastrukture, Lučke uprave Rijeka, Jadroplova i Plovputa. 

Nalog za opraštanje Vlada daje čak i Badelu 1862, Agroduhanu, Podravci, Hrvatskoj Lutriji, Ini, Radio Zlataru i Ogulinu, te Informativnom centru Virovitica, Arheološkom muzeju Istra, Nacionalnom parku Plitvička jezera i Parku prirode Papuk, Državnoj ergeli Đakovo i Lipik, Hrvatskom veterinarskom institutu, Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu i Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža. 

Među ostalim opraštati dugove siromašnim građanima morat će i nekoliko poduzetničkih institucija, poput riječke razvojne agencije Porin, poduzetničke zone Pisarovina i Hrvatske banke za obnovu i razvoj, ali cijeli niz tvrtki koje su u stečaju i postupku likvidacije, poput Sloge IMK, Končar-Ugostiteljske opreme, Đuro Đaković – Prijenosnici i uređaji, Laguna commerce, Nama, te tvrtka Razne usluge doo u likvidaciji. Lista inače nije konačna, a svim tvrtkama i institucijama Vlada će naložiti da obave analizu i reviziju postupaka prisilne naplate, te povuku ovršne prijedloge u slučaju socijalno ugroženih građana.  

Komentari (4)
Pogledajte sve

Nekom će ova Kukuriku vlada otpisivati dugove a mi ostali ćemo to morati platiti !

Jesmo li mi ostali blesavi koji trošimo samo koliko zaradimo i svoje obaveze podmirujemo redovno ?

Naravnoučenje: Blesavi su oni koji plaćaju svoje obaveze i ne zadužuju se iznad svojih mogućnosti.

To javno a tajno je usput naložio nocno skrnavljenje spomenika poginulim pripadnicima HOSa u Splitu. Samo ne znam po kojoj pravnoj osnovi jer je HOS pod tim znakom priznat kao legalan dio HV i legalno priznat.

Pa kad su vezali svoje jahte nisu u potpunosti platili vez u AC-ju, kako se sada bave traženjem boca po kantama eto neće morati platiti taj vez. Fenomenalno[emo_zacudjen]

New Report

Close