Vlada se zadužuje za 300 mil. eura kod EIB-a

Autor: Poslovni dnevnik , 21. svibanj 2015. u 21:59
Foto: D. Jarmaz/PIXSELL

Posuđenim novcem EIB-a osigurat će se nacionalni doprinos za sufinanciranje projekata iz strukturnih i investicijskih fondova EU.

Vlada je na sjednici u četvrtak dala zeleno svjetlo za zaduženje od 300 milijuna eura kod Europske investicijske banke (EIB).

Kredit se podiže na 25 godina uz fiksnu kamatnu stopu od 1,3 posto za prvu tranšu od 90 milijuna eura. Posuđenim novcem EIB-a osigurat će se nacionalni doprinos za sufinanciranje projekata iz strukturnih i investicijskih fondova EU koji proizlaze iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Ukupna vrijednost operativnog programa do 2020. godine procijenjena je na 8,1 milijardu eura. Sufinanciranje je namijenjeno primarno, ne i isključivo, za projekte iz područja prometa, energetike, okoliša, upravljanje otpadom i otpadnim vodama, kao i iz područja zdravlja, istraživanja i razvoja, zaštite prirode, socijalne infrastrukture, informacijske i komunikacijske tehnologije te gradske obnove. 

Komentari (3)
Pogledajte sve


koliko je narastao javni dug u ove 3,5 godine koliko je SDP na vlasti?

da, u stvari bi uvijek trebalo pisati; Vlada nas zadužuje za…………..

koliko je narastao javni dug u ove 3,5 godine koliko je SDP na vlasti?

ajde 300 mil.€ sa 1,3% na 25 godina, nije loše za poticanje gospodarstva, možda ipak bude nešto korisno od tih Grčića i Marasa, zahvaljujući €U

New Report

Close