Vlada reagirala na izvješće Svjetske banke “Doing Business 2018”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. studeni 2017. u 09:50
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

“Važno je međutim naglasiti da se ovo izvješće odnosi na razdoblje od početka lipnja 2016. do konca svibnja 2017.”

U vezi s danas objavljenim izvješćem Svjetske banke „Doing Business 2018“ prema kojem je Hrvatska s prošlogodišnjeg 43., sada rangirana na 51. mjesto od ukupno 190 zemalja, Vlada napominje da će ga analizirati kao i sve korisne preporuke koje sadrži radi dodatnog poboljšanja poslovnog okruženja, što je jedan od prioriteta njezina programa te napominje da nisu obuhvaćeni učinci porezne reforme.

"Važno je međutim naglasiti da se ovo izvješće odnosi na razdoblje od početka lipnja 2016. do konca svibnja 2017., osim za pokazatelje poreza, koji se odnose samo na 2016. kalendarsku godinu. Stoga učinci sveobuhvatne porezne reforme, koja je stupila na snagu 1. siječnja 2017., nisu obuhvaćeni ovim izvješćem, pa ne iznenađuje što je upravo na tom mjerilu zabilježen najveći pad", navodi se u priopćenju Vlade.

Međutim, dodaje se, za 4 od ukupno 10 pokazatelja koji se mjere u ovom izvješću zabilježen je napredak, dok je za mjerilo prekograničnog trgovanja zadržano visoko prvo mjesto od 190.

"Vlada stoga očekuje da će pozitivni učinak porezne reforme, kao i Akcijskog plana za administrativno rasterećenje gospodarstva, biti obuhvaćen tek u sljedećem izvješću, koje će zasigurno biti mnogo bolje", stoji na kraju priopćenja.

Komentari (4)
Pogledajte sve

***ovo je gospođa Dalić, koja je godinama do lani radila u Beogradu, rekla prošle godine kad je stupila na tron ministarstva: ”Cilj Ministarstva gospodarstva je podići Hrvatsku za deset mjesta na listi Doing Business u sljedećih godinu do godinu i pol”

Učinci POREZNE REFORME ???? Koji učinci ? Koje reforme ???? Gdje je to, u kojoj državi bilo i
kada …….?

doba globalne ekonomske konjukture tako se, umjesto za stvarnu reformu sustava, opet arči na obasipanje novcem i privilegijama svog biračkog tijela i na potrošačku groznicu države.

New Report

Close