Vlada predlaže da dubrovačkim zidinama upravlja Grad Dubrovnik

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. svibanj 2013. u 17:27
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Društvo prijatelja dubrovačkih starina imalo bi rok od 15 dana od stupanja ovog zakona na snagu da zidine preda u posjed Grada Dubrovnika

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila zakonski prijedlog po kojemu bi upravljanje dubrovačkim zidinama od Društva prijatelja dubrovačke starine preuzeo Grad Dubrovnik.

Predloženim izmjenama zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika, među ostalim, predviđa se da danom njihova stupanja na snagu upravljanje i gospodarenje dubrovačkim gradskim zidinama, kao javnim dobrom u općoj upotrebi, preuzima Grad Dubrovnik te tada prestaju i sva prava trećih osoba koje su njima do tada koristile, upravljale ili gospodarile.

Društvo prijatelja dubrovačkih starina imalo bi rok od 15 dana od stupanja ovog zakona na snagu da zidine preda u posjed Grada Dubrovnika zajedno s cjelokupnom dokumentacijom koja se na njih odnosi, i to pod prijetnjom hitne ovrhe, odnosno brisanja uknjižbe njihova prava na posjed i plodouživanje. Društvo bi Gradu Dubrovniku trebalo predati i sva novčana sredstva namijenjena za obnovu starih zidina, a koja još nisu utrošena.

Vlada je prihvatila i izvješće o provedbi Nacionalnog programa za mlade od 2008. do 2013., u čiju je provedbu, po riječima potpredsjednice Vlade Milanke Opačić, utrošeno gotovo 131,5 milijuna kuna, uključujući sredstva iz proračuna, od igara na sreću te sredstva EU.

Dana je i suglasnost za podnošenje kandidature ravnatelja Državnog hidrometeorološkog zavoda za predsjednika regionalne Asocijacije Svjetske meteorološke organizacije od 2014. do 2017. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close