Vlada potvrdila da će zahtijevati poništenje arbitražne odluke o Ini

Autor: Poslovni.hr , 14. siječanj 2017. u 10:27
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Vlada Republike Hrvatske na svojim je službenim stranicama objavila kako će od švicarskog suda tražiti poništenje arbitraže za Inu.

"Postupak pred Arbitražnim sudom utemeljenim prema Pravilima Komisije Ujedinjenih naroda za međunarodno trgovačko pravo (UNCITRAL) u Ženevi između Republike Hrvatske i MOL Grupe tajan je u skladu s arbitražnim pravilima UNCITRAL-a te dogovorom stranaka u postupku", stoji u priopćenju Vlade.

Naime, Vlada Republike Hrvatske upoznata je s objavom dijelova arbitražne odluke od strane MOL-a, temeljem zahtjeva Mađarske narodne banke stoji u objavi.

"Republika Hrvatska zahtijevat će poništaj arbitražne odluke od 23. prosinca 2016. pred Saveznim sudom Švicarske. Arbitražni postupak između Republike Hrvatske i MOL Grupe pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova (ICSID) u Washingtonu još uvijek je u tijeku", zaključuje se.

Komentari (2)
Pogledajte sve


Znači, to tako ide? Kada sud donese presudu koja ti ne odgovara, samo treba tražiti da se odluka suda poništi?

Naravno, sposobnost hrvatskih politicara se mjeri nastupom u skupom odjelu na HTV. Kad prodju granicu uglavnom su dobri supozitoriji koji ne talasaju. Kad fali love odes i zaduzis se, narodu povecas porez i sve u redu.

Znači, to tako ide? Kada sud donese presudu koja ti ne odgovara, samo treba tražiti da se odluka suda poništi?

New Report

Close