Vlada poklanja 1.660 garaža vrijednih preko 100 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. svibanj 2018. u 11:03
Foto: Thinkstock

Marić je u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” rekao da je u Splitu u državnom vlasništvu 1.660 garaža kojima država nije ni upravljala, ni raspolagala ni naplaćivala njihovo korištenje.

Hrvatska Vlada poklonit će Gradu Splitu 1.660 garaža te veći dio vojarne Dračevac, koja će se iskoristiti za tehnološki park, smještaj prometne policije i za biskupiju, najavio je u srijedu ministar državne imovine Goran Marić. 

Marić je u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" rekao da je u Splitu u državnom vlasništvu 1.660 garaža kojima država nije ni upravljala, ni raspolagala ni naplaćivala njihovo korištenje. "Koriste se bespravno 20 i nešto godina, što je nedopustivo. Nemoguće je iz Zagreba upravljati garažnim prostorom u Splitu te smo dogovorili da ćemo te garaže predati Gradu Splitu na upravljanje, odnosno darovat ćemo im te garaže", rekao je Marić. 

Tih 1.660 garaža, odnosno garažnih prostora nalazi se na četiri mjesta u gradu, a vrijednost imovine koje će Vlada u petak darovati Gradu Splitu samo u garažama premašuje 100 milijuna kuna.

Marić je naglasio da će se Splitu darovati i veći dio vojarne Dračevac. "Vojarna u Dračevcu već  godinama nije u funkciji i sad smo se dogovorili pred sjednicu Vlade da će se donijeti odluka da se veći dio vojarne daruje Splitu za izradu tehnološkog parka, smještaj prometne policije te dio za biskupiju. Vrijednost toga veća je od 210 milijuna kuna. Darovat ćemo i jedan dio nekretnine za izgradnju stanova za stambeno poticanje i stambeno zbrinjavanje i jedno zemljište za dogradnju škole. Darovat ćemo Gradu Splitu i hotel za samce, objekt procijenjen na 10 milijuna kuna", istaknuo je ministar. 

Između ostalog, Marić je rekao i da se lani od aktivacije državne imovine, odnosno prodaje trgovačkih društava priskrbilo 400 milijuna kuna, dok je ove godine od prodaje samo tri hotela u proračun "sjelo" više od pola milijarde kuna, a osigurana je i investicija u dva manja grada – Crikvenici i Makarskoj – vrijedna više od 1,1 milijardu kuna.

"Veće su koristi državnom proračunu od ta dva trgovačka društva koja su prodana – Jadran Crikvenica i Hoteli Makarska – nego od desetaka trgovačkih društava koja su bila još veća – od Sunčanog Hvara, Liburnije, Haludova – gdje su prihodi bili mnogo manji, a i danas imamo posljedice od takve privatizacije", kaže Marić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close