Vlada oprašta 12 milijuna kuna duga za braniteljske kredite

Autor: Marija Brnić , 23. travanj 2014. u 17:35
Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Za 108 korisnika kredita Hrvatske banke za obnovu i razvoj za zapošljavanje razvojačenih branitelja Vlada će na sjednici u četvrtak otpisati 12 milijuna kuna dospjelih i nedospjelih potraživanja.

Za 108 korisnika kredita Hrvatske banke za obnovu i razvoj za zapošljavanje razvojačenih branitelja Vlada će na sjednici u četvrtak otpisati 12 milijuna kuna dospjelih i nedospjelih potraživanja. Takav prijedlog dalo je Ministarstvo branitelja pri kojem je osnovano stručno povjerenstvo, a koje je utvrdilo da  l00 zahtjeva za koje im je predana potpuna dokumentacija udovoljava propisane uvjete za otpis, dok je na popis ušlo i osam korisnika kredita za koje je Vlada u srpnju prošle godine donijela odluka o otpisu, a kod kojih su bili upisani manji iznosi za prijedlog otpisa.

Riječ je o kreditima koje su odobravani prvenstveno za osnivanje obrta i malih poduzeća, za poljoprivrednike ili za poslodavce koji zaposle razvojačene pripadnike Hrvatske vojske. Korisnicima tih kredita Vlada može otpisati potraživanja u slučaju smrti korisnika kredita, maligne i teške kronične bolesti s gubitkom opće radne sposobnosti, teškog socijalnog položaja, obitelji s četvero i više djece na redovitom školovanju, kao i zbog nedovoljnih uvjeta za egzistenciju, te navršenih 60 godina života korisnika u trenutku podnošenja zahtjeva za otpis.

Komentari (6)
Pogledajte sve

očekujem da Hrvatska država sve kredite koji građani imaju u bankama otpiše.

Naime, postoji nešto što se zove USTAV Republike Hrvatske.

U njoj piše da svi imaju ista prava i da su svi jednaki.

Izgleda da jedino pošteni ljudi koji ne kradu, plaćaju račune u Hrvatskoj su građani drugog reda.

stvarno su budale svi koji posteno rade i plačaju obaveze, najbolje je svu imovinu prebacit na familiju, ili “rasprodati” pa cekati oprost dugova 🙂

Ministar Fred bi najviše pomogao braniteljima kada bi im objasnio kako je on.jedini u RH uspio se izljecit od PTSPa i to istog dana kada,je zasjeo u ministarsku fotelju!?

Bljak,bljak,….
Sve mi se ovo gadi, gadi mi se država, gade mi se političari, gadim se sam sebi,…
Ja sam budhala, i svi ostali koji smo “pošteni” i podmirujemo sve na vrijem, od čekova, registracije auta itd mi smo velike budhale.
.

New Report

Close