Vlada odlučila: Ravnateljima zavoda 20 posto veće plaće

Autor: Poslovni.hr , 03. siječanj 2013. u 12:06
Marko Lukunić/PIXSELL

Člnik HZZO-a ubuduće imati koeficijent plaće od 5,7, odnosno u kunama neto plaću od otprilike 16 tisuća kuna.

Vlada je izmjenom Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika znatno povećala plaće ravnateljima zavoda za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, ravnatelju Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU te čelniku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, piše Večernji list.

Ravnatelji i njihovi pomoćnici dobili su status državnog dužnosnika i otprilike 20 posto veće plaće. Tako će, na primjer, čelnik HZZO-a ubuduće imati koeficijent plaće od 5,7, odnosno u kunama neto plaću od otprilike 16 tisuća kuna.

Resorni ministar Mirando Mrsić objasnio je da će konačno biti adekvatno valorizirani za posao koji im predstoji, a zapravo ih čeka restrukturiranje zavoda koje vode i brojne reforme.

Više pročitajte ovdje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

sramotno, s jedne strane prijete otkazima u upravi, ukidaju im božnice, dodatak na staž, regres, putne troškove, s druge strane podobnima povećavaju plaće [emo_palacd]

čelniku HZZ treba dati i stimulaciju na povećanje broja nezaposlenih, jer je sve više ljudi na evidenciji i njemu više posla, a čovjek se ubi kako da ih uposli

New Report

Close