Vlada odbacila posljednju ponudu za kupnju Badela

Autor: Božica Babić , 08. rujan 2014. u 22:00
Badel ipak ide u dokapitalizaciju/ Anto Magzan/PIXSELL

Propala privatizacija.

Tvrtka Princeps promet Roberta Sulića neće preuzeti Badel 1862 odlučila je međuresorna radna skupina čija je zadaća bila izabrati novog vlasnika Badela.

Ponuda je formalno i suštinski nepotpuna u dijelu ispunjenja obveznih uvjeta i dokumentacije kojom se dokazuje financijska sposobnost i investicijski potencijal kupca, pa je stoga i odbijena stoji u pojašnjenju radne skupine zašto nije prihvaćena jedina ponuda iz drugog kruga javnog poziva kojim je tražen strateški partner za Badel. Radna skupina ocjenjuje da Badel 1862 ipak ima budućnost pa je nužno provesti dokapitalizaciju u okviru postupka predstečajne nagodbe čime će se osigurati kontinuirana likvidnost i potrebna adekvatnost kapitala. Interes za Badel u prvom krugu iskazalo je sedam kupaca među kojima i multinacionalke iz branše, no svi su odustali.

U Badelu ocjenjuju kako je tome kriv bivši predsjednik Uprave Anto Perković koji je svojim štetnim i protupravnim djelovanjem ugrozio i postupak javnog nadmetanja i provedbu restrukturiranja tvrtke u okviru predstečajne nagodbe. Perković je višekratno upozoravao ponuditelje neka odustanu jer "Republika Hrvatska nije zakoniti vlasnik dionica društva". Vodstvo Badela, neslužbeno doznajemo, još tijekom ovog tjedna ponudit će Ministarstvu gospodarstva rezervni "plan B", odnosno model provedbe dokapitalizacije tvrtke. 

Komentirajte prvi

New Report

Close